Παρασκευή, 05 Ιανουαρίου 2018 14:15

Ενημέρωση Κοζομπόλη για τον δασικό χάρτη της Μεσσηνίας

Το Δασαρχείο Καλαμάτας επισκέφθηκε χθες η βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτα Κοζομπόλη – Αμανατίδη και είχε συνάντηση με τον διευθυντή Δασών Μεσσηνίας Γιώργο Σωτηρόπουλο.

Ο κ. Σωτηρόπουλος ενημέρωσε την κ. Κοζομπόλη για την πορεία κύρωσης των δασικών χαρτών και ανέφερε ότι έχει κυρωθεί το 94,22% του αναρτημένου δασικού χάρτη της Μεσσηνίας. Σημείωσε επίσης ότι έχουν υποβληθεί 3.000 αιτήματα για διόρθωση πρόδηλων σφαλμάτων, τα οποία έχουν εξεταστεί στο σύνολό τους από τις αρμόδιες υπηρεσίες και αναμένεται η επικύρωσή τους από τις Επιτροπές Επίλυσης Δασικών Αμφισβητήσεων. Ακόμη, έχουν υποβληθεί 14.000 αντιρρήσεις κατά του περιεχομένου του δασικού χάρτη και 5.500 αιτήματα εξαγοράς δασικών εκτάσεων που καλλιεργούνται. Στη συνέχεια ο κ. Σωτηρόπουλος, επισήμανε ότι συγκροτήθηκαν τέσσερις επιτροπές στη Μεσσηνία (τρεις στην Καλαμάτα και μία στη Κυπαρισσία) οι οποίες θα εξετάσουν τις αντιρρήσεις που έχουν υποβληθεί.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, σύμφωνα με την κ. Κοζομπόλη, επισημάνθηκε η απλοποίηση των διαδικασιών και η μείωση της γραφειοκρατίας που επιφέρει ο κυρωμένος δασικός χάρτης, ο οποίος εκτός από το γεγονός ότι αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για την κατάρτιση του κτηματολογίου, απλοποιεί τη διαδικασία της οικοδόμησης των εκτός σχεδίου πόλεως ακινήτων, του εντοπισμού των ιδιωτικών εκτάσεων για την χορήγηση επιδοτήσεων, τις αγοραπωλησίες και διευκολύνει τον έλεγχο και την επιτήρηση των δασικών εκτάσεων από την πολιτεία.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

04/2021

Περισσότερο διαβασμένα