Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2017 18:57

Εκδήλωση του ΤΕΕ αύριο για τα διεθνή μετρητικά πρότυπα σε ακίνητα, έργα και υποδομές

Εκδήλωση για τα ακίνητα και τα έργα, ιδιωτικά και δημόσια, διοργανώνει το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, σε συνεργασία με το Royal Institution of Chartered Surveyors (RICS) – Greece, αύριο Τρίτη 12 Δεκεμβρίου, στις 4 το απόγευμα.

Η εκδήλωση έχει θέμα «Διεθνή πρότυπα μετρήσεων και η εφαρμογή τους στην Ελλάδα» και θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΤΕΕ (1ος όροφος, Νίκης 4, Σύνταγμα, Αθήνα).

Οι εργασίες θα ξεκινήσουν με χαιρετισμό του προέδρου ΤΕΕ Γιώργου Στασινού και του προέδρου RICS GREECE Θωμά Ζιώγα. Στη συνέχεια θα αναλυθούν και θα συζητηθούν οι εξελίξεις στον τομέα των διεθνών μετρητικών προτύπων σε ακίνητα, έργα και υποδομές αλλά και η εφαρμογή τους στην χώρα μας. Ακολούθως θα μιλήσουν μηχανικοί εκπρόσωποι του Royal Institution of Chartered Surveyors (RICS), με εμπειρία στις επιμετρήσεις ιδιωτικών έργων, δημοσίων έργων και στη σύνταξη Τευχών Δημοπράτησης αλλά και στελέχη δημόσιων φορέων με εκτεταμένη εμπειρία στην εφαρμογή των μετρήσεων, στην ποιότητα και στην υλοποίηση έργων.

Σχετικά με την εκδήλωση, ο πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός δήλωσε: «Ο τρόπος που μετράμε κάθε κατασκευή είναι η βάση της επιστημονικής δουλειάς των τεχνικών επαγγελμάτων. Πέρα από τη μέτρηση σε επιστημονικό και τεχνικό επίπεδο, πρέπει να μπορούμε να μιλάμε σε κοινή βάση και με οικονομικούς όρους. Και αυτό αφορά ιδιαίτερα τα έργα υποδομών και τα ακίνητα. Αυτό μέχρι σήμερα δεν συμβαίνει με κοινά αποδεκτό τρόπο, οδηγώντας σε αδιαφάνεια και διάφορα άλλα προβλήματα. Το ΤΕΕ προσπαθεί διαρκώς να αυξήσει τη διαφάνεια και με σωστό επιστημονικά τρόπο να προωθήσει την τυποποίηση και την προτυποποίηση. Η δημιουργία κοινά αποδεκτών προτύπων με τεχνικούς και οικονομικούς όρους μπορεί να ωφελήσει την οικονομία, την κοινωνία και όλους τους παράγοντες της αγοράς ακινήτων και υποδομών: τους ιδιοκτήτες, τους μισθωτές, τους χρήστες, τους κατασκευαστές, τους επενδυτές αλλά και άλλους εμπλεκομένους όπως οι σύμβουλοι διαχείρισης ακινήτων, τα πιστωτικά ιδρύματα και οι χρηματοοικονομικοί φορείς και άλλοι. Εκτιμώ ότι μπορούμε να βρούμε κοινή γλώσσα και μεθοδολογία ώστε να αποτυπώνουμε με σαφήνεια και συγκρίσιμα μεγέθη, σε διεθνές επίπεδο, τα τεχνικά στοιχεία κάθε κατασκευής».

 Η εκδήλωση διεξάγεται προκειμένου να ενημερωθούν οι μηχανικοί και κάθε ενδιαφερόμενος για τα Διεθνή Μετρητικά Πρότυπα και για την εφαρμογή τους σε ιδιωτικά και δημόσια έργα. Ειδικότερα κατά την εκδήλωση θα γίνουν οι εξής παρουσιάσεις:

«Διεθνή Μετρητικά Πρότυπα», Λιάνα Κυριοπούλου, Πρόεδρος Κατασκευαστικού Τμήματος RICS GREECE, Παύλος Σαραντόπουλος, Μέλος του ΔΣ του RICS GREECE

«Η εμπειρία των συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων στην κοστολόγηση Περιβαλλοντικών Έργων», Νικόλαος Μαμαλούγκας, Προϊστάμενος Υποδιεύθυνσης Τομέα Περιβάλλοντος της ΕΥΔ/ΕΠ «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη»

«Η επίπτωση των Προτύπων σε εκτιμήσεις ακινήτων και Δημοσίων Έργων», Νικόλαος Χατζητσώλης, Πρόεδρος Εκτιμητικού Τμήματος RICS GREECE

«ISO Πρότυπα σχετικά με τη διασφάλιση της ποιότητας μετρήσεων», Γιώργος Παπαδάκος, Δρ. Μηχανολόγος Μηχανικός, Αν. Επιμελητής ΕΕΕ Υποδομών Ποιότητας του ΤΕΕ.

Θα ακολουθήσει συζήτηση. Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα, πληροφορίες και να κάνετε εγγραφή εδώ: http://web.tee.gr/esperida-diethni-protypa/ 

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

04/2021

Περισσότερο διαβασμένα