Κυριακή, 01 Οκτωβρίου 2017 09:05

«Ταξίδι στη μαγεία της ελληνικής φορεσιάς» 20 - 22 Οκτωβρίου στην Costa Navarino

Αποκλειστικές παρουσιάσεις, ομιλίες και συζητήσεις με καλλιτέχνες και σχεδιαστές, θα βρίσκονται στο επίκεντρο του πολιτιστικού τριήμερου που θα πραγματοποιηθεί από τις 20 έως τις 22 Οκτωβρίου στην Costa Navarino, σε συνεργασία με το Μουσείο Μπενάκη και τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών.

Στο πλαίσιο της έκθεσης «Ταξίδι στη μαγεία της ελληνικής φορεσιάς: Σύγχρονες δημιουργίες ζωντανεύουν τις συλλογές του Μουσείου Μπενάκη», σχεδιαστές και καλλιτέχνες θα βρεθούν στην Costa Navarino και θα συνομιλήσουν με τους επισκέπτες για το πώς η παράδοση συνεχίζει να αποτελεί πηγή έμπνευσης για τους σύγχρονους δημιουργούς, αλλά και για το πώς διαφυλάσσεται η παράδοση μέσα από τη μόδα του σήμερα.

Το πρόγραμμα του τριήμερου περιλαμβάνει γνωριμία με τους δημιουργούς, αλλά και διαδραστικές συζητήσεις, αποκλειστικές προβολές και παρουσιάσεις. Η Βρεττανή δημοσιογράφος μόδας και συγγραφέας Tamsin Blanchard, θα συντονίσει μια συζήτηση στην οποία θα συμμετέχουν μεταξύ άλλων η σχεδιάστρια Σοφία Κοκοσαλάκη, οι ιδρύτριες του οίκου Zeus+Dione και η καλλιτέχνης Μαργαρίτα Μυρογιάννη.

Η ομαδική έκθεση με 15 σχεδιαστές μόδας και ταλαντούχους εικαστικούς καλλιτέχνες θα συνεχιστεί στην Costa Navarino έως τις 18 Νοεμβρίου και στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών έως τις 31 Δεκεμβρίου 2017. Στην έκθεση παρουσιάζονται έργα που εμπνέονται από την παραδοσιακή ελληνική φορεσιά και προβάλλουν την ελληνική διαχρονικότητα στη μόδα και στην αισθητική.

Οι δημιουργοί που συμμετέχουν είναι: ο παγκοσμίου φήμης σχεδιαστής Jean Paul Gaultier, ο οίκος Zeus+Dione, οι σχεδιάστριες Μαίρη Κατράντζου και Σοφία Κοκοσαλάκη, ο σχεδιαστής Δημήτρης Ντάσιος, αλλά και οι εικαστικοί καλλιτέχνες Κωνσταντίνος Κακανιάς, Blind Adam, Σοφία Στέβη, Αντωνάκης, Χρύσα Βουδούρογλου, Βασίλης Ζωγράφος, Απόστολος Καραστεργίου και Μαργαρίτα Μυρογιάννη.

Στην έκθεση συμμετέχουν επίσης το Κέντρο Διατήρησης Παραδοσιακών Τεχνικών Κλωστοϋφαντουργίας ΜΕΝΤΗΣ του Μουσείου Μπενάκη και το Λύκειο Ελληνίδων Καλαμάτας.

Το πολιτιστικό τριήμερο περιλαμβάνει ακόμη μία παρουσίαση σπάνιων παραδοσιακών φορεσιών της Συλλογής Ελληνικών Ενδυμασιών «Βικτωρία Γ. Καρέλια», καθώς και προβολή του φιλμ "Interlude" του Blind Adam.

Τέλος, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τους Φιλοσοφικούς Περιπάτους, συζητώντας γύρω από το θέμα της «Αισθητικής στην Αρχαία Ελλάδα» στη μεσσηνιακή φύση, αλλά και να ξεναγηθούν στη συλλογή έργων τέχνης της Costa Navarino.Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα