Τετάρτη, 26 Ιουλίου 2017 20:41

Παράταση μέχρι τις 7 Σεπτεμβρίου 2017 για τους δασικούς χάρτες

Μέχρι τις 7 Σεπτεμβρίου 2017 παρατείνεται η διάρκεια της ανάρτησης των ήδη αναρτημένων δασικών χαρτών, με τροπολογία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας που ενσωματώνεται στο Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών. 

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, η παράταση σκοπεύει να δώσει επαρκή χρόνο σε όλους τους ενδιαφερόμενους, ώστε να εξαντλήσουν εντός του Αυγούστου και μέχρι τις 7 Σεπτεμβρίου, όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να αποφευχθεί ο μεγάλος συνωστισμός που υπάρχει στις αρμόδιες υπηρεσίες, λόγω της μεγάλης προσέλευσης του κοινού.

Ταυτόχρονα, δίνει επιπλέον χρόνο στους αγρότες και τους καλλιεργητές που επιδοτούνται να συγκεντρώσουν όλα τα απαιτούμενα έγγραφα για την υποβολή των αιτήσεων (παύει να ισχύει η 31/8/2017 ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής τοπογραφικών διαγραμμάτων και μετατίθεται στις 7/9/2017), ενώ διευκολύνει και τους κατοίκους εξωτερικού που θα βρίσκονται αυτή την περίοδο στη χώρα μας για καλοκαιρινές διακοπές να ρυθμίσουν τυχόν εκκρεμότητές τους με τους δασικούς χάρτες.

Σημειώνεται δε πως η νέα παράταση στην ανάρτηση των δασικών χαρτών παρέχει ένα τελευταίο προς αξιοποίηση περιθώριο στους δήμους, προκειμένου να υποβάλουν τα όρια των οικισμών και των οικιστικών πυκνώσεων, αποφεύγοντας τη δημιουργία προβλημάτων στους πολίτες των Περιφερειών τους.                                                 

Υπογραμμίζεται, ότι η 7η Σεπτεμβρίου 2017 είναι καταληκτική ημερομηνία, τόσο για τους κατοίκους της Ελλάδας, όσο και αυτούς του εξωτερικού.  

Ειδικότερα, έως τη λήξη της παράτασης, στις 7 Σεπτεμβρίου, δίνεται το περιθώριο χρόνου για την χρησιμοποίηση των παρακάτω εργαλείων:

 

·        Υποβολή αντιρρήσεων επί του χαρακτήρα των εκτάσεων στον αναρτημένο δασικό χάρτη

·       Υποβολή αιτήματος πρόδηλου σφάλματος για διόρθωση στον χάρτη

·       Υποβολή αιτήματος εξαγοράς ή έγκρισης επέμβασης για τις καλλιεργούμενες εκτάσεις που είχαν στο παρελθόν δασικό ή χορτολιβαδικό χαρακτήρα, είναι άλλης μορφής σήμερα και είναι ενταγμένες στο ΟΣΔΕ.

·       Οριοθέτηση επί του χάρτη από τους Δήμους των οικισμών και των οικιστικών πυκνώσεων

 

Όσον αφορά το τελευταίο, πρέπει να σημειωθεί ότι μέχρι και σήμερα, δύο μέρες πριν την λήξη της προηγούμενης πια καταληκτικής ημερομηνίας, υπάρχουν ακόμα 20 Δήμοι που δεν έχουν διασφαλίσει τα συμφέροντα των πολιτών τους. Οι Δήμοι αυτοί είναι:

 

1.     ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ

2.     ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ

3.     ΝΟΤΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ

4.     ΔΟΞΑΤΟΥ

5.     ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

6.     ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

7.     ΔΩΔΩΝΗΣ

8.     ΚΙΜΩΛΟΥ

9.     ΜΗΛΟΥ

10. ΜΥΚΟΝΟΥ

11. ΣΙΦΝΟΥ

12. ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ

13. ΝΟΤΙΟΥ ΠΗΛΙΟΥ

14. ΣΚΟΠΕΛΟΥ

15. ΟΙΧΑΛΙΑΣ

16. ΠΥΛΟΥ-ΝΕΣΤΟΡΟΣ

17. ΣΠΕΤΣΩΝ

18. ΝΕΑΣ ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑΣ

19. ΣΙΘΩΝΙΑΣ

20. ΧΙΟΥ

 


Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα