Παρασκευή, 21 Ιουλίου 2017 15:42

Δασικοί χάρτες: Υποβολή τοπογραφικών έως 31 Αυγούστου η για εκτάσεις που επιδοτούνται

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Μέχρι τις 31 Αυγούστου υπάρχει περιθώριο να υποβληθούν ta τοπογραφικά που θα συνοδεύουν τις αιτήσεις εξαγοράς ή χρήσης δασικού χαρακτήρα εκτάσεων για γεωργική εκμετάλλευση, εφόσον οι ιδιοκτήτες ήταν ενταγμένοι στο ΟΣΔΕ, έστω και για μία μόνο χρονιά μεταξύ 2014 και 2017. Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων εκπνέει αυστηρά στις 27 Ιουλίου.

Αυτά προβλέπονται στην εγκύκλιο του αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτη Φάμελλου, που εκδόθηκε στις 20 του μήνα (ΑΔΑ:Ψ31Ι4653Π8-ΓΣΨ) με την οποία διευκρινίζονται θέματα που αφορούν στις αιτήσεις εξαγοράς ή χρήσης εκτάσεων δασικού χαρακτήρα για γεωργική εκμετάλλευση.               

Με την εγκύκλιο ορίζονται τα εξής:

·        Δίνεται η δυνατότητα στους πολίτες να υποβάλλουν το απαιτούμενο από τη διαδικασία τοπογραφικό διάγραμμα και μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων εξαγοράς ή χρήσης δασικού χαρακτήρα εκτάσεων για γεωργική εκμετάλλευση.

·        Η καταληκτική ημερομηνία διαμορφώνεται στις 31 Αυγούστου 2017.

·        Παραμένει η 27η Ιουλίου 2017 ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής των παραπάνω αιτήσεων, μέχρι την οποία οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει οπωσδήποτε να υποβάλλουν αίτηση στα κατά τόπους Δασαρχεία.

·        Διασαφηνίζεται ότι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση εξαγοράς ή χρήσης εφόσον ήταν ενταγμένοι στο ΟΣΔΕ έστω και για μία μόνο χρονιά μεταξύ 2014 και 2017.

Η εγκύκλιος αυτή επιτυγχάνει την εξυπηρέτηση των αγροτών, ώστε να υπάρξει ο κατάλληλος χρόνος για να ολοκληρωθούν επιτυχημένα οι διαδικασίες των αιτήσεων εξαγοράς ή χρήσης, ενώ αποσυμφορεί τις κατά τόπους Δασικές Υπηρεσίες οι οποίες επιφορτίστηκαν εδώ και επτά (7) μήνες με την εξυπηρέτηση των πολιτών κατά τη διαδικασία υποβολής των αντιρρήσεων και πρόδηλων σφαλμάτων.