Παρασκευή, 21 Ιουλίου 2017 15:42

Δασικοί χάρτες: Υποβολή τοπογραφικών έως 31 Αυγούστου η για εκτάσεις που επιδοτούνται

Μέχρι τις 31 Αυγούστου υπάρχει περιθώριο να υποβληθούν ta τοπογραφικά που θα συνοδεύουν τις αιτήσεις εξαγοράς ή χρήσης δασικού χαρακτήρα εκτάσεων για γεωργική εκμετάλλευση, εφόσον οι ιδιοκτήτες ήταν ενταγμένοι στο ΟΣΔΕ, έστω και για μία μόνο χρονιά μεταξύ 2014 και 2017. Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων εκπνέει αυστηρά στις 27 Ιουλίου.

Αυτά προβλέπονται στην εγκύκλιο του αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτη Φάμελλου, που εκδόθηκε στις 20 του μήνα (ΑΔΑ:Ψ31Ι4653Π8-ΓΣΨ) με την οποία διευκρινίζονται θέματα που αφορούν στις αιτήσεις εξαγοράς ή χρήσης εκτάσεων δασικού χαρακτήρα για γεωργική εκμετάλλευση.               

Με την εγκύκλιο ορίζονται τα εξής:

·        Δίνεται η δυνατότητα στους πολίτες να υποβάλλουν το απαιτούμενο από τη διαδικασία τοπογραφικό διάγραμμα και μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων εξαγοράς ή χρήσης δασικού χαρακτήρα εκτάσεων για γεωργική εκμετάλλευση.

·        Η καταληκτική ημερομηνία διαμορφώνεται στις 31 Αυγούστου 2017.

·        Παραμένει η 27η Ιουλίου 2017 ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής των παραπάνω αιτήσεων, μέχρι την οποία οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει οπωσδήποτε να υποβάλλουν αίτηση στα κατά τόπους Δασαρχεία.

·        Διασαφηνίζεται ότι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση εξαγοράς ή χρήσης εφόσον ήταν ενταγμένοι στο ΟΣΔΕ έστω και για μία μόνο χρονιά μεταξύ 2014 και 2017.

Η εγκύκλιος αυτή επιτυγχάνει την εξυπηρέτηση των αγροτών, ώστε να υπάρξει ο κατάλληλος χρόνος για να ολοκληρωθούν επιτυχημένα οι διαδικασίες των αιτήσεων εξαγοράς ή χρήσης, ενώ αποσυμφορεί τις κατά τόπους Δασικές Υπηρεσίες οι οποίες επιφορτίστηκαν εδώ και επτά (7) μήνες με την εξυπηρέτηση των πολιτών κατά τη διαδικασία υποβολής των αντιρρήσεων και πρόδηλων σφαλμάτων.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα