Τρίτη, 11 Ιουλίου 2017 00:19

ΓΑΙΑ: Η παρέα που έκανε τον εθελοντισμό δύναμη για τον τόπο και τους ανθρώπους του (βίντεο)

ΓΑΙΑ: Η παρέα που έκανε τον εθελοντισμό δύναμη για τον τόπο και τους ανθρώπους του (βίντεο)

Ο Φυσιολατρικός – Πολιτιστικός – Εξωραϊστικός – Εθελοντικός Σύλλογος Δυτικής Μάνης «Γαία» έχει δημιουργήσει μια από τις πλέον δυναμικές εθελοντικές ομάδες, με «συμμάχους» από την Ελλάδα, αλλά κυρίως από το εξωτερικό, στο πλαίσιο της μανιάτικης δύναμης και ανεξαρτησίας, για έναν τόπο που έχει αγαπηθεί όσο λίγοι.

Στη δημιουργία της εθελοντικής ομάδας «Γαία» συνέβαλε καθοριστικά η έντονη απουσία της Πολιτείας τόσο στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας και της υγείας, όσο και στο ανθρωπιστικό κομμάτι που έχει να κάνει με την προσφορά στον συνάνθρωπο.

Είναι πραγματικά συγκινητική η προσέγγιση των εθελοντών σε όλα τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με τον άνθρωπο αλλά και την προστασία της περιουσίας του από πυρκαγιές και πλημμύρες, σε έναν τόπο που η Πολιτεία έχει επιλέξει να βλέπει… μακριά, με τις δομές της να απουσιάζουν ή να παραμένουν υποστελεχωμένες, όπως εκείνες που αφορούν στον χώρο της υγείας.

Δείτε το βίντεο:

Στο βίντεο που ακολουθεί ο διοικητής της «Γαία» Κώστας Ξυδέας ξεναγεί την Κέλλυ Δημητρούλια στις εγκαταστάσεις στον Αγιο Νικόλαο, οι οποίες επεκτείνονται. Μας γνωρίζει τους ανθρώπους της ομάδας και τη δράση τους, μιλά για τα οχήματα και τη συμβολή των δωρητών ανά περίπτωση και μας μιλά για τα σχέδια αλλά και τα περιστατικά που αντιμετωπίζουν οι εθελοντές με απόλυτη σοβαρότητα και υπευθυνότητα.


Οι εθελοντές λοιπόν, σε ρόλο διασώστη, πυροσβέστη, δύτη, οδηγού και πληρώματος ασθενοφόρου, σπηλαιοδιασώστη και ότι άλλο μπορεί να βάλει ο ανθρώπινος νους, αφού τα περιστατικά ανάγκης στα οποία καλούνται να επέμβουν οι εθελοντές είναι όσα κι εκείνα που συμβαίνουν όπου υπάρχουν κρατικές υπηρεσίες. Μόνο που σε αυτή την περίπτωση, πολίτες και Πολιτεία ποντάρουν στην εθελοντική δράση και στη συμβολή των ανά τον κόσμο υποστηρικτών της μεγάλης προσπάθειας που γίνεται.

Μια ομάδα με εγκαταστάσεις, πάσης φύσεως οχήματα για κάθε περίπτωση, εξοπλισμό, εκπαιδευμένο προσωπικό, όρεξη για προσφορά στον τόπο και τους ανθρώπους του.

Θα τους δούμε σε περιστατικά της Μάνης, της Πελοποννήσου, όλης της χώρας και του εξωτερικού, εφόσον παραστεί ανάγκη.

Να σημειωθεί πως η ομάδα αρχικά ξεκίνησε με φυσιολατρικό χαρακτήρα, με μια άτυπη ομάδα, γύρω στο 1995, αλλά σύντομα η αγάπη των ανθρώπων για τον τόπο και η έντονη απουσία δομών της Πολιτείας, με δεδομένη τη μεγάλη απόσταση από αστικά κέντρα και κρατικές υπηρεσίες, οδήγησε στην έντονη αναγνωρισμένη σημερινή δραστηριότητα.

Μια προσπάθεια που στηρίζεται αποκλειστικά σε δωρεές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, αφού πέραν των εξοπλισμών, πρέπει να καλυφθούν και τα καθημερινά έξοδα που έχουν να κάνουν με την κίνηση των οχημάτων, τη συντήρηση ακόμα και τα τέλη κυκλοφορίας…

Στο πλαίσιο της ενίσχυσης της όλης δράσης της ομάδας αλλά και για τη σύσφιξη των δεσμών με την τοπική κοινωνία, η ετήσια γιορτή, το πανηγύρι, της ομάδας "Γαία" φέτος θα πραγματοποιηθεί στις 22 Ιουλίου στη βάση της ομάδας και όπως κάθε χρόνο αναμένεται με μεγάλη ανταπόκριση από ντόπιους κι επισκέπτες.Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ 

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022