Τετάρτη, 05 Ιουλίου 2017 18:56

Καθησυχάζει ο Γ. Δέδες για την Πατρών-Πύργου- Σε δεύτερη μοίρα ο Σιδηροδρομικός Άξονας του Πάτρα-Καλαμάτα

Τέλος στις σχετικές ανησυχίες σχετικά με την Πατρών -Πύργου έδωσε ο ΓΓ Υποδομών Γιώργος Δέδες κατά την συνάντηση που είχε -από κοινού με τον ΓΓ Μεταφορών Αθ. Βούρδα- με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας Αναγνωστοπούλου Σία, Σπαρτινό Κώστα και Ριζούλη Ανδρέα και Ηλείας Γεωργοπούλου-Σαλτάρη Εφη. Ο κ. Δέδες έκανε λόγο για «εσκεμμένη παραπληροφόρηση των πολιτών» για την Πατρών Πύργου και σημείωσε προς τους βουλευτές ότι το έργο προχωρά χωρίς πρόβλημα.

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχοντας διαπιστώσει ότι στο παρελθόν και ιδιαίτερα στις χώρες του Νότου υπήρξαν υπερβολές στα τεχνικά χαρακτηριστικά αρκετών έργων υποδομών και υπερβάσεις στα κόστη κατασκευής αναλογικά με τα οφέλη, εξέδωσε φέτος νέες προδιαγραφές βάσει των οποίων πρέπει να συντάσσονται μελέτες και να υποβάλλονται οι αιτήσεις χρηματοδότησης. Το υπουργείο προχώρησε στην επικαιροποίηση των μελετών του έργου με τις νέες παραμέτρους και επιβεβαίωσε και τυπικά την ορθότητα του αρχικού σχεδιασμού, έναντι άλλων «υποτιθέμενων εναλλακτικών».

Αναφορικά με το Σιδηροδρομικό Άξονα  του Πάτρα-Καλαμάτα σύμφωνα με τον κ. Δέδε έχει ενταχθεί στο «πακέτο Γιούνκερ». Παρόλα αυτά η Στρατηγική για τις Μεταφορές των προηγούμενων κυβερνήσεων είχε κατατάξει τον άξονα στο δευτερεύον σιδηροδρομικό δίκτυο. Με την επικαιροποίηση του Στρατηγικού Πλαισίου το ερχόμενο φθινόπωρο ο άξονας θα ενταχθεί στο πρωτεύον δίκτυο.

Σημειώνεται, ότι για να προχωρήσει το έργο δεν πρέπει να καθυστερήσει η οριστικοποίηση της λύσης σχετικά με τη διέλευση του τρένου από την Πάτρα. Ιδιαίτερα για το τμήμα Κατάκολο-Ολυμπία θα υπάρξει η δυνατότητα για άμεση διεκδίκηση χρηματοδοτήσεων για τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμισή του, καθώς έχουν ωριμάσει και όλες οι σχετικές μελέτες.

 

 

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα