Τετάρτη, 05 Ιουλίου 2017 02:39

«O μαγικός κόσμος της βιώσιμης διατροφής» στην Costa Navarino

Η Costa Navarino, ο πρότυπος αειφόρος προορισμός στη Μεσόγειο, και το WWF Ελλάς, ξεκινούν τη συνεργασία τους με μια πρωτότυπη έκθεση που συνδέει το περιβάλλον με τη διατροφή, με θέμα «O μαγικός κόσμος της βιώσιμης διατροφής».

Παιδιά και γονείς που θα διαμένουν στην Costa Navarino το διάστημα 20-23 Ιουλίου θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τα μυστικά της βιώσιμης διατροφής και τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να στραφούν σε πιο υγιεινές και φιλικές προς το περιβάλλον διατροφικές επιλογές.

Μικροί και μεγάλοι θα μπορούν να περιηγηθούν στα 6 βιωματικά εργαστήρια της έκθεσης και να ενημερωθούν για το πώς ότι επιλέγουμε να καταναλώσουμε έχει άμεσο αντίκτυπο στην υγεία μας και στο περιβάλλον. Συγκεκριμένα, θα μάθουν πως η συμπερίληψη άφθονων φρούτων και λαχανικών στην καθημερινή μας διατροφή, η μείωση της κατανάλωσης κόκκινου κρέατος, επεξεργασμένων προϊόντων και τροφίμων πλουσίων σε ζάχαρη και λίπη, σε συνδυασμό με την αποφυγή της σπατάλης φαγητού, θωρακίζουν τον οργανισμό μας και ταυτόχρονα περιορίζουν τις επιπτώσεις στο περιβάλλον.

Η έκθεση θα στεγαστεί στην είσοδο του συνεδριακού κέντρου House of Events και θα είναι ανοιχτή στους επισκέπτες από τις 10:00 έως τη 13:00 και από τις 17:00 έως τις 22:00.

Η Costa Navarino πιστεύει και επενδύει σταθερά στη σύνδεση τουρισμού και αγροτικής ανάπτυξης. Με στόχο την προβολή της γαστρονομικής μας κληρονομιάς στους επισκέπτες, και την ενημέρωση των παιδιών για τη σωστή διατροφή και τα οφέλη της, διοργανώνει βιωματικές δραστηριότητες και αναλαμβάνει πρωτοβουλίες που στηρίζουν και αποτελούν πρότυπο για την τοπική κοινωνία. Συγκεκριμένα, διατηρεί τους δικούς της βιολογικούς  ελαιώνες, αμπελώνες, λαχανόκηπους και βοτανόκηπους που αναγεννούν τοπικές ποικιλίες, και δίνει τη δυνατότητα στους επισκέπτες της να έρθουν σε επαφή με τη φύση και την αγροτική παραγωγή.

Παράλληλα, έχει δημιουργήσει τη σειρά αγροτικών προϊόντων Navarino Icons που παρασκευάζονται σε συνεργασία με μικρούς και μεσαίους τοπικούς παραγωγούς και εξάγονται σε όλον τον κόσμο προωθώντας τη μεσσηνιακή γαστρονομία.

Ταυτόχρονα το Ίδρυμα Καπεταν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου, σχεδιάζει, διαχειρίζεται και χρηματοδοτεί προγράμματα που αφορούν στην έρευνα για τη βιώσιμη ανάπτυξη του αγροτικού τομέα στη Μεσσηνία, την εκπαίδευση τοπικών αγροτών, τη δημιουργία πρότυπων καλλιεργειών, καθώς και την προβολή της Μεσσηνιακής γαστρονομίας.

Η συνεργασία με την περιβαλλοντική οργάνωση WWF Ελλάς εντάσσεται στο πλαίσιο της συνολικής προσπάθειας της Costa Navarino για την ευαισθητοποίηση του κοινού, και ιδιαίτερα της νέας γενιάς, σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος, ενημέρωσης για τα οφέλη της βιώσιμης διατροφής. Πρόκειται για μια συνεργασία που αναμένεται να αποτελέσει την αρχή για πολλές ακόμα τέτοιες πρωτοβουλίες.


Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα