Τετάρτη, 05 Ιουλίου 2017 02:24

Εθνικό Οργανισμό Κάνναβης ζητούν οι Οικολόγοι Πράσινοι

Εθνικό Οργανισμό Κάνναβης ζητούν οι Οικολόγοι Πράσινοι

Εθνικό Οργανισμό Κάνναβης, στον οποίο θα μεταβιβαστούν όλες οι αρμοδιότητες που αφορούν την παραγωγή, μεταποίηση, διάθεση και ερεύνα γύρω από την Βιομηχανική και Φαρμακευτική κάνναβη, ζητούν οι Οικολόγοι Πράσινοι.

Χαρακτηρίζουν «Θετικό γεγονός τη νομιμοποίηση της φαρμακευτικής κάνναβης» και τονίζουν πως «Χρειάζεται περεταίρω σχεδιασμός και τόλμη για τα επόμενα βήματα».

Η σχετική ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Με την κοινή υπουργική απόφαση των Υπουργείων Υγείας και Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, έγινε επιτέλους το δεύτερο βήμα για την αποκατάσταση της «ιστορικής αλήθειας», μετά το περσινό πρώτο, με την θεσμοθέτηση της καλλιέργειας της κλωστικής-βιομηχανικής κάνναβης, φυτό το οποίο χρησιμοποιήθηκε από τον άνθρωπο για χιλιάδες χρόνια και για τις φαρμακευτικές του ιδιότητες και το οποίο είχε συκοφαντηθεί και δαιμονοποιηθεί.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι θεωρούμε μεν εξαιρετικά θετικό το γεγονός, υποστηρίζουμε όμως ότι πρέπει να συνοδευτεί με μια σειρά επιπλέον κανονιστικών πράξεων όπως η δημιουργία ενός Εθνικού Οργανισμού Κάνναβης, στον οποίο θα μεταβιβαστούν όλες οι αρμοδιότητες που αφορούν την παραγωγή, μεταποίηση, διάθεση και ερεύνα γύρω από την Βιομηχανική και Φαρμακευτική κάνναβη.

Πιστεύουμε δε ότι η κοινωνία είναι έτοιμη και για ένα τρίτο βήμα, αυτό της νομοθετικής ρύθμισης της ευφορικής χρήσης της, για την υλοποίηση του οποίου είμαστε έτοιμοι να προβούμε σε σειρά συναντήσεων με αρμόδιους Υπουργούς και άλλους φορείς για την προώθηση των θέσεων μας.

Ο συν-εκπρόσωπος των Οικολόγων Πράσινων, Κώστας Διάκος, επεσήμανε χαρακτηριστικά: “Η νέα Υπουργική Απόφαση για την ιατρική χρήση της κάνναβης είναι ένα ακόμα θετικό βήμα. Χρειάζεται ακόμα όμως πιο ολοκληρωμένος σχεδιασμός με τόλμη και αποφασιστικότητα για να ολοκληρωθούν και τα επόμενα βήματα στο θέμα αυτό”».

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ 

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022