Τετάρτη, 05 Ιουλίου 2017 02:13

Συζήτηση για τα σχέδια βελτίωσης και τη νιτρορύπανση

Οι δυνατότητες ένταξης νέων επιλέξιμων καλλιεργειών μετά το 2018 στη δράση 10.1.4 «Μείωση της ρύπανσης του νερού από γεωργική δραστηριότητα» και τα Υπομέτρα 4.1.1 «Στήριξη για επενδύσεις σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις» και 4.1.3 «Υλοποίηση επενδύσεων που συμβάλλουν στη χρήση ΑΠΕ καθώς και στην προστασία του περιβάλλοντος» του ΠΑΑ 2014-2020, με στόχο την καθολική χωρική αποτύπωση των ευπρόσβλητων από τη νιτρορύπανση περιοχών, συζητήθηκαν σε σύσκεψη με πρωτοβουλία του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασίλη Kόκκαλη. Αναμένεται μάλιστα σύντομα η προκήρυξη της δράσης.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν υπηρεσιακοί παράγοντες του ΥπΑΑΤ και του ΟΠΕΚΕΠΕ, παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου κ. Ν. Αντώνογλου και του Γενικού Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής & Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων κ. Χ. Κασίμη. Παραβρέθηκαν επίσης οι Βουλευτές Λάρισας κα Α. Βαγενά, κ. Ν. Παπαδόπουλος, ο Βουλευτής Τρικάλων κ. Χ. Σιμορέλης, οι Βουλευτές Καρδίτσας κα Χ. Κατσαβριά-Σιωροπούλου και κα Π. Βράντζα, καθώς και εκπρόσωποι του ΓΕΩΤΕΕ και εκπρόσωποι Συνεταιρισμών και Οργανώσεων Παραγωγών.

Ακολούθησε συζήτηση για τα Σχέδια Βελτίωσης, η οποία και επικεντρώθηκε στα κριτήρια επιλογής ένταξης των υποψηφίων στα δύο υπομέτρα. Αναφέρθηκαν διεξοδικά παραδείγματα υπολογισμού των μορίων και συζητήθηκαν πιθανές αλλαγές.

Επιπλέον από τους εκπροσώπους των παραγωγών ζητήθηκε να αυξηθεί ο προϋπολογισμός του μέτρου που θα κατευθυνθεί στην ενίσχυση επενδύσεων από συλλογικά σχήματα.

Ο κ. Κόκκαλης δήλωσε ότι στην τροποποίηση του ΠΑΑ που υποβλήθηκε πρόσφατα προς έγκριση στην Ε.Ε., έχουν ήδη αλλάξει οι αρχές κριτηρίων επιλογής για το Υπομέτρο 4.1.3 που αφορά στο «net metering» στη βάση των σχετικών αιτημάτων των παραγωγών.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα