Τρίτη, 04 Ιουλίου 2017 19:53

Σε Μόσχα και Πορτογαλία ταξιδεύει το Video Art Μηδέν

Το Video Art Μηδέν ταξιδεύει στη Μόσχα, για να παρουσιάσει μια ενότητα βιντεοτέχνης στο φεστιβάλ Now&After, που θα λάβει χώρα στο Center of Creative Industries - Fabrika, από τις 5 έως τις 30 Ιουλίου.

Η ενότητα του Μηδέν, την οποία επιμελείται η Γιούλα Παπαδοπούλου, έχει τίτλο Without me, I’m nothing και συγκεντρώνει έργα από την Ιταλία, τη Γερμανία, την Ολλανδία, τη Μ.Βρετανία, τον Καναδά, το Ισραήλ και τη Λιθουανία. Ποιητικότητα, μοναξιά και ένας ιδιόμορφος υπαρξιακός -και ταυτόχρονα μαγικός- σουρεαλισμός συναντιούνται σε μια ενότητα με έντονα κριτική ματιά και υποκειμενική θεώρηση της πραγματικότητας, όπου κυριαρχεί μια μοναχικότητα, την ίδια στιγμή σκληρή και απαλή σα χάδι.

Επιπλέον, μέσα στον Ιούλιο, το Video Art Μηδέν συμμετέχει σε ένα ιδιαίτερο project του Πορτογαλικού φεστιβάλ ψηφιακών τεχνών FONLAD, όπου μια σειράσημαντικών φεστιβάλ βιντεοτέχνης καλούνται να επιλέξουν έργα για μια συλλογική επιμέλεια που θα παρουσιαστεί μαζί με οπτικοακουστικές performance κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ. Το Μηδέν επέλεξε γι’ αυτή τη συλλογική ενότητα το έργο “010” του Ιταλού καλλιτέχνη Riccardo Muroni. Το FONLAD πραγματοποιείται στην πόλη Κόιμπρα της Πορτογαλίας, από τις 14 έως τις 22 Ιουλίου.

 

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα