Δευτέρα, 26 Ιουνίου 2017 23:11

Σχεδιασμός, προετοιμασία και διεκδίκηση για εγγειοβελτιωτικά και έργα Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου

Σχεδιασμός, προετοιμασία και διεκδίκηση για εγγειοβελτιωτικά και έργα Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου

Με στόχο τη διεκδίκηση πόρων από τομεακά ΕΣΠΑ 2014 -2020, με στρατηγική σχέδιο και ετοιμότητα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα με τον Γενικό Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων Χαράλαμπο Κασίμη στην Αθήνα, για ζητήματα παρεμβάσεων βελτίωσης, διατήρησης και διασφάλισης της ποιότητας των υδάτων της λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Αιτωλικού, αλλά και για έγκαιρο σχεδιασμό και προετοιμασία των εγγειοβελτιωτικών έργων.

Όσον αφορά το πρώτο ζήτημα, μιλώντας ο Περιφερειάρχης, επεσήμανε ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει στρατηγική για την αναβάθμιση της περιοχής της Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου και Αιτωλικού της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, στην οποία συμπεριλαμβάνονται δύο έργα που έχουν προταθεί για χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας και Θάλασσας (ΕΠΑΛΘ) 2014-2020.

Το δεύτερο θέμα που συζητήθηκε στην ίδια συνάντηση, που συμμετείχε επιπλέον και ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος, είναι το θέμα της βελτίωσης των υφιστάμενων εγγειοβελτιωτικών υποδομών και του εκσυγχρονισμού των υφισταμένων αρδευτικών δικτύων, κυρίως στις Περιφερειακές Ενότητες Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας, που έχουν και τα μεγαλύτερα δίκτυα.

Εκτός του Περιφερειάρχη Απ. Κατσιφάρα και του Γενικού Γραμματέα Χ. Κασίμη, στη συνάντηση συμμετείχε η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος, η Εκτελεστική Γραμματέας Διονυσία Μαράτου, καθώς και στελέχη του Υπουργείου και των Υπηρεσιών της Περιφέρειας.




Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ 

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022