Τετάρτη, 21 Ιουνίου 2017 22:11

3.500 τόνοι αγγούρια από την Τριφυλία στο εξωτερικό - Άριστη ποιότητα και μεγάλη η φετινή παραγωγή κηπευτικών

3.500 τόνοι αγγούρια από την Τριφυλία στο εξωτερικό - Άριστη ποιότητα και μεγάλη η φετινή παραγωγή κηπευτικών

Στους 3.500 τόνους έχουν φτάσει οι εξαγωγές αγγουριών ενώ μεγάλη δυναμική φαίνεται πως κατέχει από φέτος η Τριφυλία και στον τομέα των κηπευτικών σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας.

Μεγάλο κομμάτι της παραγωγής αγγουριών προωθήθηκε στις αγορές της Ευρώπης (Ρουμανία, Βουλγαρία) καθώς και σε σουπερ μάρκετ σε Τσεχία, Σλοβακία και Γερμανία, κάτι που δημιουργεί ξεχωριστό ενδιαφέρον για την παραγωγή, η οποία υπολογίζεται στους 22 χιλιάδες τόνους.

Η παραγωγή μελιτζάνας, πιπεριάς και ντομάτας είναι αρκετά μεγάλη με τις εξαγωγές να έχουν ήδη ξεκινήσει ενώ και η ποιότητα παραμένει άριστη.

Συμφώνα με τον κ. Παρασκευόπουλο το τελευταίο μήνα ο δήμος Τριφυλίας ήταν ένα κέντρο επισκεψιμότητας για όλες τις εταιρίες που παράγουν κηπευτικά προϊόντα, ενώ από την περιοχή πέρασαν γεωπόνοι, ερευνητές  και παραγωγοί όχι μόνο από όλη την Ελλάδα αλλά από όλο τον κόσμο.

«Η Τριφυλία όπως όλα δείχνουν γίνεται ένα σημείο αξιολόγησης υβριδίων και κηπευτικών προϊόντων, δίνοντας μας την ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις και να αξιοποιήσουμε τις εμπειρίες αυτών των ειδικών προς όφελος της περιοχής.»




Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ 

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022