Τετάρτη, 21 Ιουνίου 2017 20:13

Η Αναπτυξιακή Πάρνωνα στην 3η θέση ανάμεσα σε 47 τοπικά προγράμματα για το CLLD/LEADER

Την τρίτη καλύτερη βαθμολογία ανάμεσα σε 47 τοπικά προγράμματα σε επίπεδο χώρας κατέλαβε η ΟΤΔ Πάρνωνα κατόπιν αξιολόγησης της πρότασης για την υλοποίηση του νέου τοπικού προγράμματος CLLD/LEADER, στο πλαίσιο του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων (ΠΑΑ) 2014-2020 με θέμα «Ανατολική Πελοπόννησος. Απόθεμα Βιόσφαιρας και Επιχειρηματικές Ζώνες Καινοτομίας».

Μετά την έγκριση της κατανομής πιστώσεων στα νέα τοπικά προγράμματα CLLD/LEADER στο πλαίσιο του ΠΑΑ 2014-2020, η ΟΤΔ Πάρνωνα κατέλαβε την 1η θέση με κατανομή ποσού δημόσιας δαπάνης 11.700.000 Ευρώ!

Μετά την υλοποίηση του παραπάνω Προγράμματος το συνολικό ύψος συγχρηματοδοτούμενων έργων από τα διαρθρωτικά ταμεία αλλά και την μόχλευση ιδιωτικών κεφαλαίων από την ίδρυση της εταιρεία μέχρι και το 2023, θα ξεπεράσει τα 80.000.000€!

Οι Ομάδες Τοπικής Δράσης θα διαχειριστούν ως Δικαιούχοι τα Προγράμματα LEADER για την τρέχουσα προγραμματική περίοδο έχοντας την ευθύνη της πρόσκλησης της ενημέρωσης των υποψηφίων δικαιούχων της αξιολόγησης για την ένταξη των έργων ενώ η παρακολούθηση έχει εκχωρηθεί ήδη στις Υπηρεσίες Διαχείρισης του ΠΕΠ Πελοποννήσου.

Η Αναπτυξιακή Πάρνωνα Α.Ε., μέσα από την εικοσαετή πορεία της, το έργο της και τις δραστηριότητές της, έχει αποδείξει ότι διαθέτει την τεχνογνωσία, το απαραίτητο δυναμικό και τις υποδομές για την στήριξη και προώθηση της τοπικής ανάπτυξης, κερδίζοντας την εμπιστοσύνη των κατοίκων και των φορέων της ευρύτερης περιοχής του Πάρνωνα.

Καταλύτης της τοπικής ανάπτυξης και βασική δραστηριότητα της εταιρείας, εκτός της τεχνικής στήριξης των ΟΤΑ, είναι η υλοποίηση του Προγράμματος LEADER του ΠΑΑ της Ελλάδος. Από το 1995 (έτος ίδρυσης), έχει υλοποιήσει επιτυχώς 3 Προγράμματα LEADER (LEADER II, LEADER+, LEADER 2007-2013), συνολικής Δημόσιας Δαπάνης 21.515.000€! Τα προγράμματα απαριθμούν 290 δημόσια και ιδιωτικά έργα/επενδύσεις, τη δημιουργία/διατήρηση 520 θέσεων εργασίας και ποσό ~9.000.000€ ιδίας συμμετοχής (ιδιωτικά κεφάλαια).

Το πρόγραμμα περιέλαβε επισκέψεις σε έργα LEADER αλλά και έργα άλλων προγραμμάτων που υλοποιήθηκαν με τη συμβολή της Ομάδας Τοπικής Δράσης Πάρνωνα Α.Ε. Ομάδα στελεχών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και της Ε.Ε. επισκέφθηκε την περιοχή της Αργολίδας και της Κυνουρίας.

Η πρώτη επίσκεψη έγινε στο τυροκομείο των Α/φων Σταυρόπουλοι στον Άγιο Ανδριανό Αργολίδας. Ακολούθησε στάση στη λίμνη Μουστού όπου στελέχη του Φορέα Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα και Υγρότοπου Μουστού έκαναν σύντομη παρουσίαση της προστατευόμενης περιοχής, ενώ στη συνέχεια, στο μουσείο ελιάς στο Κορακοβούνι, ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας κος Παναγιώτης Μαντάς καλωσόρισε τους επισκέπτες.

Στο Λεωνίδιο επισκέφθηκαν τα γραφεία της Αναπτυξιακής Πάρνωνα και ενημερώθηκαν από τον Γενικό Διευθυντή κ. Μαρίνη Μπερέτσο και τον Πρόεδρο της Επιτροπής Διαχείρισης LEADER κ. Σπύρο Φλώρο για τα έργα και δράσεις της Εταιρείας.

Ακολούθησε ξενάγηση στο Κέντρο Πληροφόρησης για τη Χλωρίδα του Πάρνωνα και στον Πύργο Τσικαλιώτη. Στη συνέχεια, τους υποδέχθηκε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Νότιας Κυνουρίας κ. Δημήτριος Κολινιώτης στη Φάμπρικα Πολιτισμού όπου παρουσιάστηκε το Αναρριχητικό Πάρκο Λεωνιδίου, το φεστιβάλ Μελιτζάzz και οι δράσεις του Δικτύου «Γεύσεις Ελλήνων Εκλεκτές». Η ομάδα στελεχών του ΥΠΑΑΤ, επισκέφθηκε επίσης το χώρο φιλοξενίας και της γεωργικής εκμετάλλευσης (κηπευτικά) του ξενώνα «Αγρόκτημα» από τους ιδιοκτήτες του και τον Τσακώνικο Συνεταιρισμό Γυναικών Λεωνιδίου, όπου δοκίμασαν τοπικές γεύσεις από παραδοσιακά γλυκά και τοπικά προϊόντα.

Η Αναπτυξιακή Πάρνωνα Α.Ε., μέσα από την εικοσαετή πορεία της, το έργο της και τις δραστηριότητές της, έχει αποδείξει ότι διαθέτει την τεχνογνωσία, το απαραίτητο δυναμικό και τις υποδομές για την στήριξη και προώθηση της τοπικής ανάπτυξης, κερδίζοντας την εμπιστοσύνη των κατοίκων και των φορέων της ευρύτερης περιοχής του Πάρνωνα.Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα