Τρίτη, 20 Ιουνίου 2017 18:34

Νέες κινητοποιήσεις αγροτών μέσα στο μήνα - Τι αποφάσισε ο Αγροτικός Σύλλογος Χανδρινού

Τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός τομέας συζητήθηκαν στη Γενική Συνέλευση του Αγροτικού Συλλόγου Χανδρινού και περιφέρειας, τη Δευτέρα 19 Ιουνίου, κατά την οποία οι αγρότες εκλήθησαν σε διαρκή αγώνα,καθώς νέες κινητοποιήσεις αρχίζουν μέσα στο μήνα.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση: Η μεθοδευμένη και ανελέητη φορολογία που έχουν εξαπολύσει οι κυβερνήσεις των μνημονίων ενάντια στους μικρομεσαίους αγρότες, σε συνδυασμό με την συνεχόμενη απαξίωση της αγροτικής παραγωγής θα οδηγήσουν στην καταστροφή της αγροτικής οικονομίας και στην εγκατάλειψη της γης από χιλιάδες νοικοκυριά. Ταυτόχρονα, δρομολογούνται διαδικασίες για την ενίσχυση μεγάλων επενδύσεων άνω των 500.000 ευρώ, ενώ σταθερά, χρόνο με τον χρόνο, μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι διευρύνοντας περαιτέρω το πεδίο των δραστηριοτήτων τους, επενδύουν στο πρωτογενή τομέα.

Η παράταση στην παράταση που δίνει η κυβέρνηση στην ανάρτηση των δασικών χαρτών αποδεικνύει την αποτυχία της και την μεγάλη αποχή των αγροτών από άλλο ένα χαράτσι. Ο εκφοβισμός από χειραγωγούμενους μηχανισμούς, που εντείνεται τις τελευταίες μέρες προς τους αγρότες, η λασπολογία των ΜΜΕ, καθώς και η καθυστέρηση της ανάρτησης των δασικών χαρτών στην υπόλοιπή Ελλάδα, αποδεικνύει επίσης, τον μεγάλο φόβο της κυβέρνησης μπροστά σε μία συσπειρωμένη λαϊκή αντίδραση.

Καμία αλλαγή στο πλαίσιο εφαρμογής του προγράμματος της δακοκτονίας, που είχε ως αποτέλεσμα πέρσι, μόνο στη Μεσσηνία (σύμφωνα με την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας Μεσσηνίας) την απώλεια εισοδήματος 15 εκατομμυρίων ευρώ. Συνεχίστηκε και φέτος η υποχρηματοδότηση του προγράμματος, παρόλο που έχουν ενταχθεί 900.000 περισσότερα ελαιόδεντρα από πέρσι, η παγιδοθεσία δεν έχει ξεκινήσει ακόμα, ενώ παραμένουν απλήρωτοι οι παγιδοθέτες της προηγούμενης σεζόν. Εκτιμήσαμε ότι θα πρέπει να οργανωθούμε και να αντιδράσουμε άμεσα, σε κάθε χωριό να δημιουργηθούν εστίες αγώνα και να προχωρήσουμε σε νέες δυναμικές μορφές πάλης. Αποφασίσαμε την άμεση επαφή με Συλλόγους, Επιτροπές Αγώνα και αγρότες του νομού μας, ώστε να προχωρήσουμε μέσα στο μήνα σε κινητοποιήσεις. Οι αγώνες μας θα πρέπει να έχουν διάρκεια και δυναμική.


 

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα