Τετάρτη, 14 Ιουνίου 2017 14:19

Ανάβαση στον Ταΰγετο και συντήρηση της εκκλησίας του Προφήτη Ηλία

Στην κορυφή του Πρ. Ηλία Ταϋγέτου στα 2.407 μ., στο πλαίσιο της καθιερωμένης ετήσιας ανάβασης, με σκοπό τη συντήρηση της εκκλησίας της κορυφής και του γύρω χώρου, θα βρεθούν την Κυριακή 18 του μήνα τα μέλη του Ορειβατικού Συλλόγου Καλαμάτας.

Μετά τις ζημιές του 2015 και την κατάρρευσή του ανατολικού τοίχου της εκκλησίας, πλέον σε συνεργασία με κατοίκους των Τσερίων (οικογένεια Ταβουλαρέα) έχει καθιερωθεί κάθε χρόνο τον Ιούλιο η ανάβαση στην κορυφή και η αποκατάσταση των όποιων φθορών έχουν προκληθεί λόγω των ακραίων συνθηκών που επικρατούν στο ψηλότερο σημείο της Πελοποννήσου.

Ο Ταΰγετος αποτελεί σημείο αναφοράς για τον σύλλογο και η κορυφή του το έμβλημα του Συλλόγου. Το εκκλησάκι του Πρ. Ηλία είναι ένα τοπόσημο άμεσα συνδεδεμένο με τον Ταΰγετο. Ετσι, η συγκεκριμένη ανάβαση ως ελάχιστη υποχρέωση των ορειβατών απέναντι στο βουνό, είναι μία από τις πιο σημαντικές δραστηριότητες στο πρόγραμμα του Συλλόγου.

Καλούνται όλα τα μέλη και τους φίλοιτου Ορειβατικού αλλά και όλοι όσοι αγαπάνε τον Ταΰγετο να λάβουν μέρος στη σημαντική αυτή δράση.

Η αναχώρηση από Καλαμάτα θα γίνει το μεσημέρι του Σαββάτου (17/6/17) στις 15:00 με προορισμό το δάσος της Βασιλικής, από όπου και θα γίνει η ανάβαση στη κορυφή.

Πληροφορίες - δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία του συλλόγου (κάθε βράδυ μετά τις 9:00, τηλ.: 27210 97733) και στα τηλ.: 6977716580 και 6944574794.


 

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα