Τρίτη, 13 Ιουνίου 2017 19:14

Αύριο η εκδήλωση του ΤΕΕ «Νέοι τρόποι χρηματοδότησης Δημοσίων Έργων»

Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας διοργανώνει αύριο Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017 και ώρα 17:00 εσπερίδα με θέμα: «Νέοι τρόποι χρηματοδότησης Δημοσίων Έργων» στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του ΤΕΕ (Νίκης 4, Σύνταγμα, 1ος όροφος).

Σχετικά με το θέμα, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός ανέφερε ότι το ΤΕΕ αναλαμβάνει διαρκώς πρωτοβουλίες και διατυπώνει προτάσεις, αναδεικνύοντας νέους τρόπους χρηματοδότησης των έργων και ανοίγοντας νέους  δρόμους και ορίζοντες, ώστε να εξοικειωθεί  ο ελληνικός τεχνικός κόσμος και η ελληνική διοίκηση με την νέα χρηματοδοτική εποχή στην οποία ήδη βρισκόμαστε. Σύμφωνα με τον ίδιο, η προσέλκυση ιδιωτικών επενδύσεων και η αναζήτηση νέων ευρηματικών χρηματοδοτικών τρόπων είναι καθοριστικής σημασίας για την υλοποίηση των έργων, τονίζοντας ότι στη νέα εποχή, την οποία ήδη διανύουμε, αλλάζουν ουσιαστικά όσα θεωρούνταν δεδομένα στα δημόσια έργα καθώς πλέον δεν θα υπάρχουν οι κλασικές δημόσιες επενδύσεις ή η γνωστή χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ. Για αυτόν τον λόγο το ΤΕΕ προωθεί τον διάλογο για να ωριμάσουν και να διευκολυνθούν νέες προσεγγίσεις στη χρηματοδότηση των έργων, όπως είναι το value engineering, κατέληξε ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός.

Οι εργασίες της εκδήλωσης θα ξεκινήσουν με χαιρετισμό του προέδρου ΤΕΕ Γιώργου Στασινού και αναμένεται να συνεχιστούν με τις ομιλίες:

· Χρηματοδότηση Υποδομών Μεταφορών την Προγραμματική Περίοδο 2014-2020 - Ιωάννης Κρασσακόπουλος,  Πολιτικός Μηχανικός, Υποδιευθυντής Ε.Υ.Δ./Ε.Π. «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη»

· Νέα Έργα Αττικής: Χρηματοδοτικό Μοντέλο, Διοικητική Δομή, Έργα, Value Engineering - Σέργιος Λαμπρόπουλος, Δρ. Πολιτικός Μηχανικός, Ομότιμος Καθηγητής ΕΜΠ 

Παραδείγματα ανάπτυξης Δημοσίων Έργων  με εναλλακτική χρηματοδότηση:

· Σήραγγα Ηλιούπολης - Παναγής Τονιόλος, Αγρονόμος Τοπογράφος Μηχανικός ΕΜΠ, ΑΔΤ-ΩΜΕΓΑ Α.Τ.Ε.

· Αναβάθμιση Λ. Βουλιαγμένης - Απόστολος Φράγκος, Αγρονόμος Τοπογράφος Μηχανικός ΕΜΠ, ΟΔΟΣ ΜΕΛ Ε.Ε.

· Οδική και Σιδηροδρομική σύνδεση Λαυρίου - Νίκος Τζελέπης, Αγρονόμος Τοπογράφος Μηχανικός ΑΠΘ, ΠΡΙΣΜΑ Α.Τ.Ε.

·  Οδική και Σιδηροδρομική σύνδεση Ραφήνας και μικρά έργα - Παναγής Τονιόλος, Αγρονόμος Τοπογράφος Μηχανικός ΕΜΠ, ΑΔΤ-ΩΜΕΓΑ Α.Τ.Ε.

· Εφαρμογή της πρότασης σε άλλα μεγάλα έργα - Σέργιος Λαμπρόπουλος, Δρ. Πολιτικός Μηχανικός, Ομότιμος Καθηγητής ΕΜΠ

Στη συνέχεια θα γίνουν ερωτήσεις και τοποθετήσεις Εκπροσώπων Επαγγελματικών Οργανώσεων, ενώ οι εργασίες θα ολοκληρωθούν με συζήτηση.Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα