Τρίτη, 06 Ιουνίου 2017 16:40

Συνέδριο με "όπλα" για τις εξαγωγές και την προστιθέμενη αξία από την πιστοποίηση μέχρι τις μεταφορές

Την Πέμπτη, 15 Ιουνίου, θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη το Export Summit V, με θέμα “Adding Value tο ExportsCertification,LabellingPackaging & Transport and Distribution Networks”, που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος – ΣΕΒΕ.

Το 5ο Συνέδριο Export Summit  θα γίνει στο «Μακεδονία Παλλάς». Η φετινή διοργάνωση έχει στόχο να αναδείξει το κρίσιμο ζήτημα της προστιθέμενης αξίας στις εξαγωγές, καλύπτοντας όλες τις πτυχές του. Ένα ζήτημα που θα βοηθήσει πρωτίστως τις επιχειρήσεις, σε όποιον κλάδο και αν ανήκουν, αλλά και τους δημόσιους φορείς και τους stakeholders, να κατανοήσουν τη σημασία των θεμάτων αυτών για τη διεθνή ανταγωνιστικότητά τους και να υιοθετήσουν τις κατάλληλες στρατηγικές και ενέργειες για την επιτυχή ανάπτυξη και βελτίωσή τους.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΕΒΕ, Δρ Κυριάκος Λουφάκης σε συνέντευξη Τύπου την Τρίτη: «Το πολύπτυχο θέμα του Συνεδρίου είναι ιδιαίτερα κρίσιμο και επίκαιρο για τις εξαγωγικές επιχειρήσεις. Τα τελευταία χρόνια οι ελληνικές εταιρίες που επιχειρούν να διεισδύσουν στις διεθνείς αγορές έρχονται αντιμέτωπες με προκλήσεις που αφορούν στις απαιτήσεις της τυποποίησης, των πιστοποιήσεων, της συσκευασίας, καθώς και θέματα που άπτονται της διαδικασίας μεταφοράς, των logistics και των δικτύων διανομήςTο Export Summit V θα αναδείξει όλες τις πτυχές των επιμέρους αυτών θεμάτων, τα οποία αποτελούν τα κρίσιμα προ-στάδια της εξαγωγής, προσδίδουν προστιθέμενη αξία και διασφαλίζουν διεθνή ανταγωνιστικότητα στις επιχειρήσεις και στα προϊόντα τους».

Σκοπός του συνεδρίου είναι να συμβάλλει στον εκσυγχρονισμό του παραγωγικού και εξαγωγικού μοντέλου, ώστε να δημιουργηθούν πραγματικές συνθήκες ανάπτυξης, ακόμα και στη σημερινή δύσκολη οικονομική συγκυρία. Τα θέματα του συνεδρίου συνιστούν "όπλα" στην εθνική προσπάθεια για βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, ιδιαίτερα μάλιστα σε κλάδους όπως ο αγροδιατροφικός, όπου ο ανταγωνισμός είναι παγκόσμιος και οι "πελάτες" μας είναι αυστηροί κριτές, επισημάνθηκε μεταξύ άλλων.

Ο κ. Λουφάκης αναφέρθηκε επίσης στις ελληνικές εξαγωγικές επιδόσεις αγαθών για το α’ τρίμηνο 2017, οι οποίες ανήλθαν σε €6,9 δις. έναντι €5,7 δις. το α’ τρίμηνο 2016, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 20,3%, ενώ χωρίς τα πετρελαιοειδή η αντίστοιχη μεταβολή παρουσίασε αύξηση κατά 6,4%, γεγονός το οποίο είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό και παράλληλα προσδίδει ακόμη μεγαλύτερη αξία στις θεματικές ενότητες του συνεδρίου, καθώς ένα βασικό μειονέκτημα των ελληνικών εξαγωγικών επιχειρήσεων είναι η χαμηλή προστιθέμενη αξία τους. Παράλληλα, τόνισε τη σημασία ανάπτυξης των δικτύων διανομής και μεταφοράς αναφερόμενος στην πτωτική πορεία του κλάδου, καθώς το 2016 οι εισπράξεις από υπηρεσίες μεταφορών ανήλθαν σε €7,8δις., ενώ το 2014 ανήλθαν σε €13,1 δις. αποτελώντας το 42,3% του συνόλου των εισπράξεων στο ισοζύγιο υπηρεσιών.

Το Export Summit V του ΣΕΒΕ έχει καθιερωθεί ως το σημαντικότερο συνεδριακό γεγονός της κοινότητας των εξαγωγέων και αναμένεται να συγκεντρώσει εκπροσώπους επιχειρήσεων και φορέων. Παράλληλα, είναι εφικτή η παρακολούθηση του συνεδρίου μέσω Livestreaming από την ιστοσελίδα www.ka-business.gr, η οποία είναι χορηγός της υπηρεσίας.

Για περισσότερες πληροφορίες και αιτήσεις συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα του Συνεδρίου www.exportsummit.gr και να απευθύνονται στη γραμματεία του Συνεδρίου στον ΣΕΒΕ τηλ. 2310 535333. 

Το Export Summit V τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης και του Υπουργείου Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης).Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα