Τρίτη, 06 Ιουνίου 2017 15:56

Έρευνα για τις διατροφικές συνήθειες μαθητών σε δημοτικά σχολεία από φοιτητές του ΤΕΙ Πελοποννήσου (vd)

Έρευνα για τις διατροφικές συνήθειες μαθητών σε δημοτικά σχολεία της Καλαμάτας ξεκίνησε μια ομάδα φοιτητων του τμήματος τεχνολογίας τροφίμων του ΤΕΙ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ . Μέσω ερωτηματολογίων σε παιδιά της  Α’ της Γ’ και της ΣΤ’ δημοτικού προσπάθησαν να μάθουν αν τρέφονται σωστά και πόσο αυτό επηρεάζει την αποδοτικότητα τους στο σχολείο.

Το ερωτηματολόγιο δομήθηκε σε έξι βασικούς άξονες, οι οποίοι έχουν σχέση με το πρωινό, το κυλικείο, τι είδους γλυκίσματα προτιμούν, αν γνωρίζουν τι είναι η Μεσογειακή διατροφή, αν τρώνε φρούτα καθημερινά και τέλος εξετάσθηκε μέσω των δασκάλων αν υπάρχει κάποιο πρόγραμμα από το Υπουργείο όπου να ενημερώνουν τα παιδιά για τη σωστή διατροφή.

Οι φοιτητές φάνηκαν ικανοποιημένοι από την ανταπόκριση των παιδιών ενώ σαν πρώτο συμπέρασμα που διαπίστωσαν μέσω της έρευνας είναι πως τα παιδιά δεν προτιμούν τα λαχανικά!

Η ομάδα των φοιτητών που διεκπεραιώνουν την εργασία αποτελείται από τον Γιώργο Αναδιώτη, τον Γιάννη Λώλη, την Μαργαρίτα Μπένα, την Κωνσταντίνα Μποτοπούλου, τον Κωνσταντίνο Πανουσόπουλο, την Αλεξία Παπαγιαννοπούλου και την Βασιλική Σακκά.

Σκοπός των φοιτητών είναι η έρευνα τους για τις διατροφικές συνήθειες των μαθητών να εκθέσει τους παράγοντες που έχουν διερευνηθεί, να αναδείξει ορισμένα ζητήματα μεθοδολογίας της έρευνας και να επισημάνει τη συνέχιση της έρευνας σε πτυχές που δεν έχουν επαρκώς διερευνηθεί.

Δείτε το βίντεο:

                          :

 

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα