Πέμπτη, 01 Ιουνίου 2017 23:15

Στρατηγικός σχεδιασμός για την στήριξη του αμπελοοινικού τομέα

Προγραμματικής συμφωνίας μεταξύ του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και της Εθνικής Διεπαγγελματικής Αμπέλου και Οίνου θα συναφθεί με στόχο την αξιοποίηση της περιουσίας του Κτήματος Τατοΐου, προς την κατεύθυνση στήριξης του αμπελοοινικού τομέα. Η προγραμματική συμφωνία θα απευθυνθεί για συνεργασία και στην Περιφέρεια Αττικής, όπως αποφασίστηκε κατά την συνάντηση της Εθνικής Διεπαγγελματικής Αμπέλου και Οίνου με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλη Αποστόλου.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε ο στρατηγικός σχεδιασμός για τη στήριξη της ελληνικής αμπελουργίας και της οινοποιίας. Επισημάνθηκε η αναγκαιότητα  του αμπελουργικού σχεδιασμού στη χώρα μας, καθώς και του προσδιορισμού του παραγωγικού μοντέλου, στο πλαίσιο μιας βιώσιμης διαχρονικά και ανταγωνιστικής αμπελουργίας με την αναβάθμιση  και την ανάδειξη της θέσης του ελληνικού οίνου στις διεθνείς αγορές.

Από την πλευρά του ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης τόνισε ότι εντός του έτους θα καταργηθεί ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στο κρασί, ένα προϊόν που αποτελεί, όπως είπε, την αιχμή του δόρατος των ελληνικών εξαγωγών.  

Ο κ. Αποστόλου  αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα για την αναδιάρθρωση και μετατροπή των αμπελώνων, που στοχεύει στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας των αμπελουργικών εκμεταλλεύσεων, όσο και στα ειδικά επιχειρησιακά προγράμματα και τα ειδικά προγράμματα προώθησης οίνου σε τρίτες χώρες.Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα