Πέμπτη, 01 Ιουνίου 2017 15:12

Συνεχίζονται οι περιβαλλοντικές εκπαιδευτικές δράσεις της «Green Week 2017» στο Δήμο Ευρώτα (ph)

Τα παιδιά των ΚΔΑΠ του Δήμου Ευρώτα, με τους εκπαιδευτικούς τους και τους εκπαιδευτές του ΚΕΑΝ, βρέθηκαν στην Βιοκλιματική Πλατεία των Πηγών στη Δημοτική Κοινότητα Σκάλας, όπου διασκέδασαν παίζοντας και μαθαίνοντας για το περιβάλλον μέσα από το «Planetbook».

To «Planetbook» είναι το πρώτο επιτραπέζιο / επιδαπέδιο παιχνίδι για το Περιβάλλον το οποίο δημιουργήθηκε από το ΚΕΑΝ - Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων. Το παιχνίδι περιλαμβάνει 700 ερωτήσεις γνώσεων που αφορούν τα περιβαλλοντικά προβλήματα του πλανήτη μας, τις Μη Κερδοσκοπικές Οργανώσεις που ασχολούνται με την προστασία του περιβάλλοντος και τα τέσσερα στοιχεία της φύσης (τη ΓΗ, τον ΑΕΡΑ, το ΝΕΡΟ, τον ΗΛΙΟ) και διαρθρώνεται σε τρεις ζώνες: Τη «Γκρίζα Ζώνη», όπου τίθενται ερωτήματα που έχουν να κάνουν με γεγονότα που «πληγώνουν τον πλανήτη», στη ζώνη της «Ελπίδας και της Συμμετοχής», όπου μετέχουν και οι μεγαλύτερες περιβαλλοντικές οργανώσεις της χώρα μας και στη ζώνη όπου «Σώζουμε τον Πλανήτη».

Μέσα από την επιδαπέδια μορφή του «Planetbook» (ένα χαλί έκτασης 36 τ.μ.), οι μαθητές των ΚΔΑΠ του Δήμου Ευρώτα έμαθαν για το φυσικό περιβάλλον, για την χλωρίδα και την πανίδα της χώρας μας, για τα απειλούμενα είδη, για τα περιβαλλοντικά προβλήματα του πλανήτη αλλά και για την ανακύκλωση και την εξοικονόμηση πόρων. Οι μικροί μας φίλοι ευαισθητοποιήθηκαν και ενημερώθηκαν για την ευθύνη που έχουμε όλοι απέναντι στο περιβάλλον!

Η εβδομάδα συνεχίζεται γεμάτη δράσεις και περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση για μικρούς και μεγάλους!

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ 

Ακολουθήστε μας:

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ANTHOKOMIKH 2024

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα