Τετάρτη, 31 Μαΐου 2017 16:25

Ονειρική βίλα στη Μεσσηνία κτισμένη μέσα στους ελαιώνες αποθεώνεται από διεθνή ΜΜΕ

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Το ενδιαφέρον του διεθνούς Τύπου έχει κλέψει η βίλα Ypsilon που είναι κτισμένη μέσα σε ελαιώνες της Μεσσηνίας, ιδανική για όσους θέλουν να απολαμβάνουν και βουνό και θάλασσα.

Λάτρεις της αρχιτεκτονικής να κάνουν διθυραμβικά σχόλια για την κατασκευή της και τις πολυτελείς παροχές της.

Με μία πρώτη ματιά, κάποιος καταλαβαίνει πως η βίλα είναι λες και έχει χτιστεί κάτω από την γη μιας και η οροφή της είναι ουσιαστικά συνέχεια του χωμάτινου δρόμου που την περικλείει, ξεγελώντας έτσι στο μάτι. «Ο άξονας των σκεπασμένων στεγών ευθυγραμμίζεται τέλεια με το νησί Σχίζα προς το νότο και ένα χωριό προς τα ανατολικά.Αλλη απαίτηση ήταν να σχεδιαστεί με διαρρύθμιση που να ενεργοποιεί όλη την περιφέρεια του κτιρίου, αντί να ευνοεί μόνο την πανοραμική θέα στη θάλασσα, ενώ οι προσόψεις της βίλας έχουν κλίση προς τα μέσα για να δώσουν στις τρεις αυλές το πλεονέκτημα της σκιάς.

Η μια από αυτές έχει πισίνα σε σχήμα ματιού, η άλλη μπορεί να λειτουργήσει ως καθιστικό και η τρίτη έχει χαλίκι στο πάτωμα. Μάλιστα, καθεμία αυλή είναι σχεδιασμένη έτσι ώστε να προσφέρει στον κάτοικο ξεκούραση και χαλάρωση σε διαφορετικές φάσεις της ημέρας.

Συγκεκριμένα, η δυτική αυλή με την πισίνα είναι σχεδιασμένη για το πρωί και μεσημέρι, η ανατολική είναι καλύτερη για να καθίσει κάποιος το μεσημέρι και η νότια με το χαλίκι για χρήση από αργά το απόγευμα και μετά.

Φωτογραφίες: NAARO/ Πηγή: dezeen.com