Κυριακή, 28 Μαϊος 2017 18:13

Εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ η αναβάθμιση του “Ξενία” Σπάρτης

Το κτιριακό συγκρότημα του «Ξενία» Σπάρτης εντάχθηκε για χρηματοδότηση στο ΕΣΠΑ σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας & Ανάπτυξης, Αλ. Χαρίτση.

Πρόκειται για το έργο «Βιοκλιματική αναβάθμιση του Ξενία Σπάρτης και μετατροπή του σε κέντρο πολιτιστικών, τουριστικών και διοικητικών δραστηριοτήτων», συνολικού προϋπολογισμού 2.000.000 ευρώ, το οποίο προβλέπει εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης του κτιρίου με την προσέγγιση του ολοκληρωμένου βιοκλιματικού σχεδιασμού και τη λειτουργία του ως κέντρο με ποικιλία δραστηριοτήτων.

Το έργο εντάσσεται στο πλαίσιο της πρόσκλησης για «Παρεμβάσεις αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού για την αξιοποίηση του δημόσιου τουριστικού κεφαλαίου». Η απόφαση ένταξής του υπεγράφη από την αρμόδια Ειδική Γραμματέα, Ε. Φωτονιάτα και οι διαδικασίες για την υλοποίηση του αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα.

Η αποκατάσταση και αξιοποίηση του κτιριακού συγκροτήματος του «Ξενία» Σπάρτης αποτελούσε διαχρονικά μια πάγια αναγκαιότητα και επιθυμία των Σπαρτιατών. Ένας χώρος με ιστορία, και σε προνομιακό σημείο της πόλης, επιτέλους αναβαθμίζεται. Η συνεργασία της Κυβέρνησης με το Δήμο Σπάρτης έφερε το πολυπόθητο αποτέλεσμα. Ως εκ τούτου, σε λίγο καιρό οι συμπολίτες μας θα μπορούν να απολαμβάνουν τις νέες εγκαταστάσεις του «Ξενία» αναβαθμισμένες και εκσυγχρονισμένες σε κέντρο προσέλκυσης πολιτιστικών και τουριστικών δραστηριοτήτων.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

08/2020

Περισσότερο διαβασμένα