Πέμπτη, 18 Μαϊος 2017 18:32

Αρχές του 2018 και βλέπουμε... οι αποζημιώσεις των σταφιδοπαραγωγών της Ηλείας

Αρχές του 2018 και βλέπουμε... οι αποζημιώσεις των σταφιδοπαραγωγών της Ηλείας

Αγανακτισμένοι παραμένουν οι σταφιδοπαραγωγοί της Ηλείας αφού από την τελευταία ενημέρωση που είχαν στη σύσκεψη της Μαγούλας μέχρι σήμερα βρίσκονται στο «περίμενε» σχετικά με τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης για την καταβολή αποζημιώσεων στους πληγέντες από τις πλημμύρες του 2016. Σύμφωνα τον πρόεδρο της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας Χρήστο Βαλιανάτο: «Η κυβέρνηση είχε υποσχεθεί πως μέχρι 31 Δεκεμβρίου του 2016 θα ενεργοποιήσουν τα ΠΣΕΑ για να πληρωθεί ο κόσμος. Βρισκόμαστε μέσα Μαΐου και δεν έχει γίνει τίποτα. Από τη σύσκεψη της Μαγούλας μέχρι σήμερα είμαστε στο ίδιο σημείο».

Οι παραγωγοί των ορεινών χωριών του νομού Ηλείας, από την πλευρά τους, το 2016 βρέθηκαν αντιμέτωποι με καταστροφές στη σταφίδα λόγω των πλημμύρων αλλά και με μια μειωμένη παραγωγή λαδιού αφού η ακαρπία «χτύπησε» τις περισσότερες καλλιέργειες.  

Ωστόσο, ο σχετικός φάκελος δεν έχει αποσταλεί ακόμη από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης  στην Ευρωπαϊκή Ένωση για έγκριση και δεν πρόκειται να αποσταλεί πριν τον Οκτώβριο του 2017, σύμφωνα με τα όσα μας ενημέρωσε ο κ. Βαλιανιάτος,  φυσικά αυτό συνεπάγεται ότι πριν το τέλος του 2017 δε θα καταβληθούν χρήματα στους παραγωγούς.
Φ.Χ.


DIEK ARKADIA 2

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ 

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022