Πέμπτη, 18 Μαϊος 2017 17:46

Ανοίγει η κουβέντα για σχέδιο μάρκετινγκ εξαγωγής ελληνικού μελιού

Τα εμπόδια στις εξαγωγές, η δυνατότητα των απαιτούμενων εργαστηριακών ελέγχων, η διαδικασία έγκρισης εξαγωγής, η ανάγκη αυστηροποίησης των ελέγχων νοθείας μελιού, η αξιολόγηση της επιστημονικής έρευνας, η ανάγκη δημιουργίας ενός σχεδίου μάρκετινγκ για τη προώθηση του ελληνικού μελιού και η ανάγκη εκπαίδευσης των μελισσοκόμων ήταν κάποια από τα βασικά ζητήματα που τέθηκαν στη συνάντηση που έγινε χθες στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων.

Επιχειρηματίες τυποποίησης μελιού και ο Σύνδεσμος Ελλήνων Τυποποιητών – Συσκευαστών -Εξαγωγέων Μελιού συζήτησαν με τον αν. υπουργό Γ. Τσιρώνη το θέμα της προώθησης του ελληνικού μελιού στις διεθνείς αγορές

Ο κ. Τσιρώνης από τη μεριά του τόνισε την ανάγκη υιοθέτησης των πλέον σύγχρονων τεχνολογικών εξελίξεων σχετικά με τη διαπίστευση της αυθεντικότητας του ελληνικού μελιού, δημιουργίας μίας ετικέτας γνησιότητας και επωνυμίας του ελληνικού μελιού, ενός ενιαίου επαγγελματικού φορέα για τη προάσπιση των συμφερόντων του κλάδου. Στάθηκε ακόμα στην ανάγκη συνεργασίας μεταξύ δημοσίου και ιδιωτικού τομέα για την αποτελεσματικότητα της εμπορίας του προϊόντος. Υπογράμμισε πως χρειάζεται μια εθνική στρατηγική προώθησης  του ελληνικού μελιού και δημιουργία συνεργασιών τύπου clusters προκειμένου να επιλυθεί το πρόβλημα της πολυδιάσπασης φορέων και δυνάμεων.

Εγινε ακόμη αναφορά στη προσπάθεια του Υπουργείου με το νέο οργανόγραμμα να άρει την αλληλοεπικάλυψη και πολυδιάσπαση των δικών του υπηρεσιών  και  στη πρόθεση της πολιτικής ηγεσίας να ελέγξει όλη τη διαδρομή εισαγωγής ενός προϊόντος στην ελληνική αγορά. Τέλος, επισημάνθηκε ότι η αξιοποίηση της έρευνας και των χρηματοδοτικών εργαλείων των ευρωπαϊκών προγραμμάτων θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην επίλυση πολλών από τα προβλήματα που τέθηκαν στην κουβέντα. 


 

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα