Παρασκευή, 28 Απριλίου 2017 00:19

Εκθεση «προϊόντων επεξεργασίας - τυποποίησης ελιάς και ελαιολάδου» στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καλαμάτας

Με στόχο παρουσιαστεί το πλήθος των επιχειρήσεων επεξεργασίας και τυποποίησης προϊόντων ελιάς και ελαιολάδου της Μεσσηνίας και να προβληθούν τα προϊόντα τους το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καλαμάτας λειτουργεί μόνιμη έκθεση στον χώρο του (Θουκυδίδου 2). Επιπλέον στόχος είναι να αναδειχθεί η υψηλή ποιοτική και ποσοτική παραγωγή επώνυμων και καταξιωμένων προϊόντων και εμπορικών σημάτων – ετικετών, που με βάση την ελιά και το ελαιόλαδο της μεσσηνιακής γης, σε συνδυασμό με την ποιοτική φροντίδα και τεχνογνωσία παραγωγών και τοπικών επιχειρήσεων, οδηγεί σε οικονομική και πολιτιστική υπεραξία και αειφορία τον τόπο και τα προϊόντα του.

Η έκθεση προϊόντων  επεξεργασίας και τυποποίησης ελιάς, καθώς και  ελαιολάδου  μεσσηνιακών  επιχειρήσεων έχει διοργανωθεί από το  Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης  Καλαμάτας, ως συντονιστικός φορέας του Εθνικού Θεματικού Δικτύου  Π.Ε. «ΕΛΙΑ».

Η  έκθεση  λειτουργεί μόνιμα  στο ΚΠΕ Καλαμάτας και εμπλουτίζεται διαρκώς με  νέα προϊόντα και  σήματα  μεσσηνιακών επιχειρήσεων. Είναι επισκέψιμη από εκπαιδευτικούς και μαθητές από όλη τη χώρα, στο πλαίσιο υλοποίησης προγραμμάτων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και επιμορφωτικών δράσεων για εκπαιδευτικούς (ημερίδες, σεμινάρια κ.τ.λ.), την τοπική κοινωνία στο πλαίσιο δράσεων του ΚΠΕ Καλαμάτας, αλλά και από ευρωπαίους εταίρους στο πλαίσιο ευρωπαϊκών συμπράξεων.

Με την ευκαιρία της οργάνωσης σεμιναρίου πανελλήνιας εμβέλειας με θέμα: «Στα μονοπάτια της ελιάς» στην Καλαμάτα στις 6 και 7 Μαΐου 2017, για τον εμπλουτισμό της έκθεσης με νέα προϊόντα και σήματα, καλούνται οι μεσσηνιακές επιχειρήσεις, να εκθέσουν  τα προϊόντα τους διαθέτοντας δείγματα συσκευασίας και τυποποίησης προϊόντων ελιάς και ελαιολάδου ή και δείγματα γευσιγνωσίας. Όπως επισημαίνεται, τα προϊόντα θα μπορέσουν με αυτό τον τρόπο να προβληθούν, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα