Τρίτη, 09 Απριλίου 2019 14:14

Θέμα των ημερών η παραχώρηση των 45 στρεμμάτων του "Κορδία" στο δήμο Καλαμάτας

Έκταση 45 στρεμμάτων, παραχωρείται στο Δήμο Καλαμάτας, μετά από σχετική διάταξη που περιλαμβάνεται σε νομοσχέδιο, το οποίο αναμένεται να κατατεθεί σύντομα στη βουλή.

Η εν λόγω έκταση των 45 στρεμμάτων, βρίσκεται στη θέση «Κορδία» της δυτικής παραλίας του Δήμου, για την κατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων, τη διαμόρφωση νέων χώρων στάθμευσης, τη δημιουργία ζωνών πρασίνου και την αξιοποίηση του χώρου για την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.
Η σχετική διάταξη περιλαμβάνεται σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών που θα κατατεθεί άμεσα στη Βουλή και εντάχθηκε σ’ αυτό μετά από ενέργειες του Υπουργού Εσωτερικών, Αλέξη Χαρίτση, ο οποίος και υπογράφει το νομοσχέδιο ως συναρμόδιος Υπουργός.
Η παραχώρηση της έκτασης αυτής, που ήταν πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας, παραχωρείται στο Δήμο Καλαμάτας για ενενήντα εννέα χρόνια, χωρίς αντάλλαγμα. Τα απαραίτητα έργα που πρέπει να γίνουν για το σκοπό της παραχώρησης θα υλοποιηθούν με αποκλειστική ευθύνη του Δήμου Καλαμάτας και η δαπάνη των εργασιών θα μπορεί να καλύπτεται είτε από ίδιους πόρους του Δήμου, είτε από οποιαδήποτε άλλη πηγή, όπως με ένταξη σε Αναπτυξιακά Ευρωπαϊκά Προγράμματα, κρατική επιχορήγηση κ.ά.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα