Τρίτη, 11 Απριλίου 2017 23:11

Συντονισμός για να είναι αποτελεσματικό το φετινό πρόγραμμα μελισσοκομίας

Συντονισμός για να είναι αποτελεσματικό το φετινό πρόγραμμα μελισσοκομίας

Το πλαίσιο της εργασιακής σχέσης των εποπτών μελισσοκομίας, οι λειτουργικές δαπάνες των κέντρων μελισσοκομίας, τα καθήκοντα των εποπτών, το χρονοδιάγραμμα έκδοσης των υπουργικών αποφάσεων και των προσεχών συσκέψεων ενημέρωσης και αξιολόγησης της πορείας του μελισσοκομικού προγράμματος απασχόλησαν ευρεία σύσκεψη μεταξύ του αν. υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννη Τσιρώνη, με όλους τους επόπτες των Κέντρων Μελισσοκομίας και τους εκπροσώπους των φορέων που τους φιλοξενούν.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στις 10 Απριλίου στο ΥΠΑΑΤ, προκειμένου να συζητηθεί το νέο πλαίσιο λειτουργίας των κέντρων μελισσοκομίας ενόψει της έναρξης του μελισσοκομικού προγράμματος περιόδου 2017-2019. Συγκεκριμένα, συμμετείχαν οι επόπτες των μελισσοκομικών κέντρων Θεσσαλίας, Δωδεκανήσου, Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου, Στερεάς Ελλάδας, Δυτικής Μακεδονίας, Θράκης, Αττικής, Χαλκίδας, Πειραιά, Χαλκιδικής, Ηπείρου και Αιτωλοακαρνανίας, Κεντρικής Μακεδονίας, Κυκλάδων, Κρήτης και οι εκπρόσωποι των φιλοξενούντων φορέων, όπως ο Μελισσοκομικός Σύλλογος Ηρακλείου, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Νικήτης, η  Ομοσπονδία Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδας, ο Μελισσοκομικός Σύλλογος Βόλου, ο Μελισσοκομικός Σύλλογος Αρκαδίας, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ερυθρών, ο Μελισσοκομικός Σύλλογος Έβρου και η Ένωση Κυκλάδων.

Ο Γιάννης Τσιρώνης τόνισε το μεγάλο ενδιαφέρον της πολιτικής ηγεσίας για την ανάπτυξη του κλάδου της μελισσοκομίας και τον κομβικό ρόλο των εποπτών μελισσοκομίας για την υλοποίηση αυτού του στόχου.  Αναγνώρισε επίσης την σημασία της εργασιακής τους εμπειρίας στην επιτυχή διεκπεραίωση του προγράμματος και την ανάγκη συντονισμού όλων των φορέων για την αποτελεσματικότητα των δράσεων.

Οι επόπτες μελισσοκομίας τόνισαν την ανάγκη επίσπευσης των διοικητικών ενεργειών για την κάλυψη του πλαισίου της εργασίας τους και τη πρόθεσή τους να συμβάλλουν στην ανάπτυξη του μελισσοκομικού τομέα με την εμπειρία και την επιστημονική τους γνώση.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικά καλό κλίμα και ο Αν. Υπουργός δεσμεύτηκε για τη διοργάνωση συνεχών συσκέψεων για τον έλεγχο της επιτυχούς υλοποίησης του μελισσοκομικού προγράμματος και την επίσπευση όλων των διοικητικών ενεργειών για την ορθή εφαρμογή του.


 

DIEK ARKADIA 2

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ 

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022