Σάββατο, 08 Απριλίου 2017 12:19

Στην Ιστιαία Εύβοιας το 1ο Επιστημονικό Συνέδριο Παραγωγής Αποξηραμένου Σύκου

Το 1ο Επιστημονικό Συνέδριο Παραγωγής Αποξηραμένου Σύκου πραγματοποιήθηκε στην Ιστιαία Εύβοιας. Η τελετή έναρξης έγινε από τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βασίλειος Κόκκαλης, ο οποίος επεσήμανε τη σημασία της αποξήρανσης σε ένα ευπαθές προϊόν όπως είναι το σύκο, ώστε να διατηρήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα τα θρεπτικά και ποιοτικά του χαρακτηριστικά και να διευκολύνεται η πώλησή του με προστιθέμενη αξία στις διεθνείς αγορές.

«Για να υπάρξει όμως ένα εξαιρετικό τελικό προϊόν χρειαζόμαστε υψηλής ποιότητας πρώτη ύλη. Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με τη σημερινή του παρουσία δείχνει τη σημασία που δίνει στην παραγωγή ποιοτικών προϊόντων, με τρόπο φιλικό στο περιβάλλον και με σεβασμό στην υγεία του καταναλωτή» ανέφερε.

Μίλησε ακόμα για το νέο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης το οποίο είπε όπως προσφέρει ισχυρά χρηματοδοτικά εργαλεία για την δημιουργία και τη λειτουργία των Ομάδων και Οργανώσεων Παραγωγών, ενώ υπάρχει η δυνατότητα ενίσχυσής τους μέσω της εκπόνησης Επιχειρησιακών Σχεδίων και με τη συμμετοχή τους στο Μέτρο της Μεταποίησης.

Το συνέδριο διοργάνωσε η εταιρεία Ε. & Δ. Κόντος Α.Ε. και ο γεωπόνος Βασίλειος Μπουρνάκας. Στο συνέδριο παρέστη και ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Νικόλαος Μαυραγάνης.

Χαιρετισμό απεύθυναν ο αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας Φάνης Σπανός, ο Διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Αντώνης Πανούσης-Βαγγέλης και η δήμαρχος Ιστιαίας Λίνα Ευσταθίου.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου πραγματοποιήθηκαν ομιλίες από υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου και συγκεκριμένα τη Διευθύντρια Μεταποίησης και Ποιοτικού Ελέγχου Τροφίμων Χρυσούλα Παπαδημητρίου, το διευθυντή Συστημάτων Ποιότητας, Βιολογικής Παραγωγής & Γεωγραφικών Ενδείξεων Φίλιππο Σέκκα και τον Ηλία Νασιόπουλο από τη Διεύθυνση Προστασίας Φυτικής Παραγωγής.Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα