Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2017 22:39

Ενημέρωση από επιστήμονες για το δάκο και τις μυκητολογικές ασθένειες της ελιάς - Τρόποι αντιμετώπισης

Με στόχο να δοθούν απαντήσεις και κατευθύνσεις για την αντιμετώπιση του δάκου και των μυκητολογικών ασθενειών της ελιάς, ο Σύλλογος Γεωπόνων Ελευθέρων Επαγγελματιών Νομού Μεσσηνίας διοργανώνει επιστημονική ημερίδα με ομιλητές διακεκριμένους επιστήμονες και θέμα «Ελιά: Δέντρο ζωής». Θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 1η Απριλίου, στις 5 το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας και κατά τη διάρκειά της θα αναπτυχθούν θέματα σχετικά με την ολοκληρωμένη αντιμετώπιση του δάκου, καθώς επίσης του γλοιοσπορίου, της κερκόσπορας και του κυκλοκόνιου της ελιάς.

Την ημερίδα θ’ ανοίξει ο πρόεδρος του Συλλόγου Γεωπόνων Ελευθέρων Επαγγελματιών Νομού Μεσσηνίας Ιωάννης Βορβίλας και θα ακολουθήσουν οι εξής εισηγήσεις: «Ολοκληρωμένη αντιμετώπιση του δάκου της ελιάς με έμφαση στη μέθοδο των δολωματικών ψεκασμών» από τον επίκουρο καθηγητή Ζωολογίας  και Εντομολογίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών Διονύσιο Περδίκη. «Παρακολούθηση και διαχείριση της ανθεκτικότητας του δάκου στα εντομοκτόνα» από τον αναπληρωτή καθηγητή Γεωργικής Φαρμακολογίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών Ιωάννη Βόντα. «Γλοιοσπόριο, κερκόσπορα και κυκλοκόνιο της ελιάς: Αιτιολογία, επιδημιολογία και ολοκληρωμένη αντιμετώπιση από τον επίκουρο καθηγητή Φυτοπαθολογίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών Δημήτριο Τσιτσιγιάννη.

Στη συνέχεια θα τοποθετηθούν σχετικά με το πρόγραμμα δακοκτονίας οι διευθυντές των Διευθύνσεων Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) Μεσσηνίας και Τριφυλίας, Ιωάννης Κυριακόπουλος και Αντώνης Παρασκευόπουλος αντίστοιχα.

Τις προτάσεις του Συλλόγου για την αντιμετώπιση του δάκου θα παρουσιάσει  ο γραμματέας Απόστολος Ζωντανός και θ΄ακολουθήσει συζητήση με το κοινό, καθώς οι ομιλητές θα δεχθούν ερωτήσεις.Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα