Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2017 20:56

Ευκαιρίες και δυνατότητες για εξαγωγές σε Ιαπωνία και Ν.Α. Ασία

Οι ευκαιρίες και οι δυνατότητες για τη δραστηριοποίηση των ελληνικών εξαγωγικών επιχειρήσεων στην αγορά της Ιαπωνίας, καθώς και για την προώθηση τροφίμων και ποτών στη Νοτιοανατολική Ασία, βρέθηκαν στο επίκεντρο ενημερωτικής ημερίδας που διοργάνωσαν, την Τετάρτη 15 Μαρτίου, το Enterprise Greece και το Επιμελητήριο Αρκαδίας, μέλος του Δικτύου Enterprise Europe Network, στο πλαίσιο της ενίσχυσης της εξωστρέφειας των Πελοποννησιακών επιχειρήσεων.

Την έναρξη των εργασιών έκανε ο Ιωάννης Μπουντρούκας, πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, ο οποίος αφού ευχαρίστησε θερμά για την πρωτοβουλία της ημερίδας το Enterprise Greece αναφέρθηκε στις επόμενες δράσεις του Επιμελητηρίου που στοχεύουν άμεσα στην προώθηση της εξωστρέφειας όπως: τη συμμετοχή του στην Foodexpo και τη συνδιοργάνωση των εκπαιδευτικών σεμιναρίων για τις εξαγωγές, με την Enterprise Greece.

Ο Χρήστος Στάϊκος, πρόεδρος του Enterprise Greece μίλησε για τις δράσεις και πρωτοβουλίες της Enterprise Greece για την ενίσχυση της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων σε όλους τους παραγωγικούς τομείς και κλάδους, που η χώρα μας παρουσιάζει ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα. «Ο Οργανισμός αποσκοπώντας στην προώθηση των ελληνικών προϊόντων και υπηρεσιών στις διεθνείς αγορές, στηρίζει τις ελληνικές επιχειρήσεις να προσεγγίσουν νέες αγορές και να εντοπίσουν νέους εταίρους, έτσι ώστε να αυξήσουν την ανταγωνιστικότητά τους» αναφέρει ο κ. Στάϊκος τονίζοντας τη συνεργασία του Οργανισμού με την ΟΕΥ των Ελληνικών Πρεσβειών στο Τόκυο.

Ο κεντρικός εισηγητής της ημερίδας, Διονύσιος Πρωτοπαπάς , σύμβουλος - επικεφαλής του γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας στο Τόκυο ενημέρωσε τους επαγγελματίες για τις ιδιαιτερότητες της ανεπτυγμένης ιαπωνικής αγοράς, για τα οφέλη, τα πλεονεκτήματα που προσφέρει και τις προϋποθέσεις που τίθενται για μια επιτυχή παρουσία των ελληνικών εξαγωγικών επιχειρήσεων στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Επιχειρηματική αποστολή του οργανισμού Enterprise Greece

Τον περασμένο Δεκέμβριο, ολοκληρώθηκε με εξαιρετική επιτυχία η επιχειρηματική αποστολή 21 ελληνικών εταιρειών του κλάδου των τροφίμων στο Τόκυο και στη Σεούλ που διοργανώθηκε από τον οργανισμό Enterprise Greece (Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε) σε συνεργασία με τους Επικεφαλής των Γραφείων Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων των Ελληνικών Πρεσβειών μας στο Τόκυο και τη Σεούλ.

Η επιχειρηματική αποστολή αποτέλεσε συνέχεια των συναντήσεων Β2Β, που πραγματοποιήθηκαν από τις 30 Μαΐου έως τις 3 Ιουνίου 2016 σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Στην ελληνική αποστολή, επικεφαλής της οποίας ήταν ο Πρόεδρος του Enterprise Greece, κ. Χρήστος Στάικος, συμμετείχαν 21 επιχειρήσεις, οι οποίες είχαν συνολικά 290 συναντήσεις με 78 επιχειρήσεις από την Ιαπωνία και την Κορέα.

Στην ημερίδα συμμετείχαν ενεργά και οι πρόεδροι Κωνσταντίνος Νικολούτσος και Βασιλική Δερτιλή των Επιμελητηρίων Ηλείας και Λακωνίας αντίστοιχα.

Την ημερίδα παρακολούθησε επίσης ο Περικλής Μαντάς, θεματικός αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης, ενώ χαιρετισμό έστειλε ο βουλευτής Αρκαδίας Κώστας Βλάσσης.

Σε συνέχεια της ημερίδας για τις εξαγωγές το ENTERPRISE GREECE σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Αρκαδίας, για την άμεση και σωστή πληροφόρηση των εν δυνάμει εξαγωγικών επιχειρήσεων της χώρας και των εξαγωγέων που βρίσκονται κυρίως σε αρχικό στάδιο, διοργανώνουν Τετάρτη 22 και Πέμπτη 23 Μαρτίου, απογευματινές ώρες, δωρεάν εκπαιδευτικά σεμινάρια διάρκειας 8 ωρών (4 ώρες/μέρα) με θέμα: «Δημιουργία εξαγώγιμου προϊόντος & εξαγωγικές διαδικασίες» στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας.


Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα