Κυριακή, 12 Μαρτίου 2017 23:46

«Από τη μάνα ελιά…» - δράση εκπαιδευτικών ομάδων στο υπεραιωνόβιο ελαιόδεντρο

«Από τη μάνα ελιά…» είναι το αντικείμενο της δράσης για τα μέλη του Δικτύου «Ελιά» καθώς και για εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας που  διοργανώνει το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) Καλαμάτας, ως συντονιστικός φορέας του Εθνικού Θεματικού Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Ελιά», σε συνεργασία με τα Γραφεία Σχολικών Δραστηριοτήτων και το Τμήμα Ελαίας και Οπωροκηπευτικών Καλαμάτας ΕΛΓΟ Δήμητρα.

Η ημερίδα θα διεξαχθεί το απόγευμα της Τετάρτης 15 Μαρτίου από τις 5 μ.μ. έως τις 8 μ.μ., στις εγκαταστάσεις του Τμήματος Ελαίας και Οπωροκηπευτικών ΕΛΓΟ Δήμητρα και θα περιλαμβάνει ενημέρωση για τις δράσεις του Δικτύου και του Τμήματος Ελαίας Καλαμάτας καθώς και ενημερωτική επίσκεψη στο Διαπιστευμένο Εργαστήριο Ελαιολάδου και στο υπεραιωνόβιο ελαιόδεντρο - μητρικό φυτό της ποικιλίας Καλαμών, από το οποίο θα ληφθούν μοσχεύματα για τη δημιουργία θυγατρικών φυτών.

Η φύτευση θα γίνει με τη βοήθεια των συμμετεχόντων εκπαιδευτικών και τα φυτά θα τοποθετηθούν να ριζοβολήσουν σε συνθήκες υδρονέφωσης.

Τα φυτά αυτά προορίζονται αρχικά για τις αυλές των σχολείων – μελών του Δικτύου «Ελιά» της χώρας και στη συνέχεια για σχολεία τα οποία επιθυμούν να αποκτήσουν ένα θυγατρικό φυτό για την αυλή τους.Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα