Δευτέρα, 06 Μαρτίου 2017 23:58

Ανοίγει δρόμους η αγροδιατροφική σύμπραξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος

«Η Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας αναμένεται να αποτελέσει την ατμομηχανή της αναβάθμισης του αγροδιατροφικού τομέα της περιοχής μας και το βασικό εργαλείο ανταγωνιστικότητας και εξωστρέφειας των αγροδιατροφικών μας προϊόντων» τόνισε ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, κατά την υπογραφή του καταστατικού της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας «Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας».

Τις προσεχείς ημέρες, με την απόκτηση ΑΦΜ και την εγγραφή στο Πρωτοδικείο, και ύστερα από την υπογραφή των άλλων μελών – εταίρων, ολοκληρώνεται η διαδικασία ίδρυσης και ξεκινά η λειτουργία της Εταιρείας, στην οποία συμμετέχουν 80 φορείς και επιχειρήσεις της Αγροδιατροφικής Αλυσίδας και του Τουρισμού της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. 

Σύμφωνα με τον κ. Κατσιφάρα: «Η Περιφέρεια μαζί με τους παραγωγικούς, τους επιστημονικούς και επαγγελματικούς φορείς και τις επιχειρήσεις της αγροδιατροφής συμπράττουν και συνεργάζονται όχι μόνο για την πιστοποίηση, προβολή και προώθηση των αγροδιατροφικών μας προϊόντων στις εγχώριες και διεθνείς αγορές αλλά και τη διάχυση της εφαρμοσμένης έρευνας στην παραγωγή και τη μεταποίηση αυξάνοντας την ποιότητα και την προστιθέμενη αξία των προϊόντων μας.

Πρέπει τέλος, να σημειώσουμε ότι ίσως είμαστε η μόνη Περιφέρεια που δεν ξόδεψε ούτε ένα ευρώ για τη σύσταση/ίδρυση της Εταιρείας, αφού το σύνολο των μελετών σύστασης, της ενημέρωσης και της διαδικασίας εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη συμμετοχή όλων των μελών/εταίρων στην Εταιρεία, ανέλαβε και έφερε επιτυχώς εις πέρας η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας».

Από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και πρόεδρος του προσωρινού Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας Κωνσταντίνος Μητρόπουλος δήλωσε:

«Η σημερινή ημέρα πράγματι αποτελεί ορόσημο για την αγροδιατροφή της Περιφέρειας. Η μεγαλύτερη Αγροδιατροφική Σύμπραξη της χώρας αρχίζει τη λειτουργία της προσφέροντας ένα αδιαμφισβήτητο πλεονέκτημα στην ανάπτυξη της περιοχής μας, αφού ο αγροτικός και διατροφικός τομέας μαζί με τον Τουρισμό αποτελούν τους πυλώνες ανάπτυξης της Περιφέρειας.

Οι επιχειρήσεις του πρωτογενή και μεταποιητικού τομέα αναμένεται να είναι οι μεγάλοι κερδισμένοι από τη λειτουργία της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης εκμεταλλευόμενοι στο μέγιστο την ευχέρεια που δίνεται στους επιστημονικούς και ερευνητικούς μας φορείς να εφαρμόσουν τα αποτελέσματα της έρευνας και της καινοτομίας στην παραγωγή, τη μεταποίηση και την εμπορία των αγροδιατροφικών μας προϊόντων».Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/2021

Περισσότερο διαβασμένα