Παρασκευή, 03 Μαρτίου 2017 18:18

Παρουσία επιστημόνων η συνάντηση Γ. Τσιρώνη με εκπροσώπους ενώσεων βιοκαλλιεργητών της χώρας

Οι Κοινοτικοί Κανονισμοί και η Εθνική Νομοθεσία πάνω σε σημεία του Μέτρου 11,  καθώς επίσης θέματα των αγορών παραγωγών, σχετικά με την νομοθεσία που εκκρεμεί αποτέλεσαν τα κύρια αντικείμενα της συνάντησης του αν. υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιάννη Τσιρώνη με ενώσεις βιοκαλλιεργητών από όλη την Ελλάδα, στις 2 Μαρτίου, στο υπουργείο.  Κατά τη διάρκειά της επισημάνθηκαν ζητήματα που προέκυψαν και αφορούν στο Μέτρο 11 για την Βιολογική Γεωργία.

Στην συνάντηση συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο  Σύλλογος Βιοκαλλιεργητών Αγορών Αττικής (ΣΥΒΑΑ), η Ένωση Αγροτών Βιοκαλλιεργητών Βορείου Ελλάδος (ΕΑΒΒΕ), οι ενώσεις βιοκαλλιεργητών Π.Ε. Λακωνίας, Αιτωλοακαρνανίας, Κιλκίς,  Σάμου, Αλεξανδρούπολης, καθώς και εξειδικευμένοι με το αντικείμενο της βιολογικής καλλιέργειας, πανεπιστημιακοί και επιστήμονες.

Στην συζήτηση που εντάχθηκε θεματικά στο ευρύτερο πλαίσιο της βιοκαλλιέργειας στην χώρα μας που ως κλάδος αναπτύσσεται ταχύτατα και ανταλλάχθηκαν απόψεις.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου «Διαπιστώθηκε σύγκλιση απόψεων στα περισσότερα ζητήματα που είχαν τεθεί προς συζήτηση από τους βιοκαλλιεργητές, ενώ από πλευράς του ο αν. υπουργός δεσμεύτηκε ως προς τον κατά το δυνατό καλύτερο χειρισμό των ζητημάτων που προέκυψαν από την συνάντηση. Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα