Τετάρτη, 01 Μαρτίου 2017 23:57

«Εξωστρέφεια και προώθηση τοπικών προϊόντων» στη Σκάλα Λακωνίας

Το πρόγραμμα του Οργανισμού Enterprise Greece για την προώθηση τοπικών προϊόντων θα παρουσιαστεί στη Σκάλα Λακωνίας, σε ημερίδα, που απευθύνεται σε επιχειρηματίες, εξαγωγείς και εν δυνάμει εξαγωγείς.

Την ημερίδα διοργανώνει το Επιμελητήριο Λακωνίας σε συνεργασία με τον Οργανισμό Enterprise Greece, την Τετάρτη 8 Μαρτίου, στις 6 το απόγευμα, στο κατάστημα στο Casa Del Pazzo, στην πλατεία Πηγών, με είσοδο ελεύθερη.

Η παρουσίαση θα γίνει από τον πρόεδρο του Enterprise Greece Χρήστο Στάικο και στελέχη του Οργανισμού.


ΔΩΡΕΑΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ 8 ΩΡΩΝ

Επίσης, το Επιμελητήριο Λακωνίας σε συνεργασία με τον Οργανισμό Enterprise Greece (Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου) διοργανώνουν δωρεάν εκπαιδευτικό σεμινάριο διάρκειας 8 ωρών με θέμα «Δημιουργία εξαγώγιμου προϊόντος & εξαγωγικές διαδικασίες», στις 20 και 21 Μαρτίου και η προθεσμία κατάθεσης αιτήσεων εκπνέει στις 15 του μήνα.

Στόχος του σεμιναρίου είναι να ενημερωθούν διεξοδικά οι ενδιαφερόμενοι εξαγωγείς και εν δυνάμει εξαγωγικές επιχειρήσεις για όλο το πλέγμα που καθορίζει μια επιτυχημένη εξαγωγική προσπάθεια. Το σεμινάριο είναι δομημένο με τέτοιο τρόπο ώστε να δίδει απαντήσεις σε ερωτήματα εν δυνάμει εξαγωγέων και καλύπτουν θέματα όπως:

Δημιουργία – κατοχύρωση εμπορικών σημάτων.

Δημιουργία εξαγώγιμου προϊόντος (από πλευράς της marketing διάστασής του) δηλ. design, συσκευασία (περιέκτης, ετικέτα), πιστοποιήσεις.

Σήμανση προϊόντων – barcode κ.λ.π.

Δημιουργία επικοινωνιακών εργαλείων.

Επιλογή ξένων αγορών και προσαρμογή των προϊόντων σε αυτές.

Μεθοδολογία εξεύρεσης πελατών στις αγορές – στόχους.

Δράσεις που απαιτούνται για την εξεύρεση πελατών.

Αναφορά σε Διεθνείς Εκθέσεις (τρόπος επιλογής της κατάλληλης Έκθεσης και βήματα οργάνωσης).

Αναφορά σε Β2Β συναντήσεις και τρόπος σωστής προετοιμασίας τους.

Τρόπος συζήτησης με τους υποψήφιους πελάτες, θέματα κατάρτισης εμπορικών συμφωνιών.

Τι περιλαμβάνει μια εμπορική συμφωνία.

Τρόποι παράδοσης – χρήση Διεθνών εμπορικών όρων.

Τρόποι πληρωμής – συνεργασία με τράπεζες.

Ασφαλίσεις φορτίων – πελατών.

Κοστολόγηση εξαγόμενου προϊόντος, θέματα Φ.Π.Α. εξαγωγών.

Συνοδευτικά έγγραφα εξαγωγών κ.λ.π.

Ιδιαιτερότητες – ειδικό καθεστώς εξαγωγών σε τρίτες χώρες σχετικά με έλεγχο και πιστοποίηση φορτίων (έκδοση ειδικών πιστοποιητικών κ.λ.π.)

Χρήση κατάλληλων βάσεων δεδομένων για άντληση χρήσιμων στοιχείων. Αξιοποίηση των εμπορικών μας ακολούθων.

Το σεμινάριο είναι διάρκειας 8 ωρών και θα οργανωθεί σε δύο απογεύματα των 4 ωρών: τη Δευτέρα 20 Μαρτίου και την Τρίτη 21 Μαρτίου και ώρες 17:00-21:00.

Θα πραγματοποιηθεί σε μία από τις εκπαιδευτικές αίθουσες του Επιμελητηρίου (Σπάρτη, Γύθειο, Μολάοι), εκεί όπου θα αιτηθούν οι περισσότεροι συμμετέχοντες.

Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στο σεμινάριο παρακαλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση συμμετοχής και να την αποστείλουν στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή στο φαξ 2733022008 μέχρι την Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017.

Τα μέλη που θα συμμετάσχουν θα πρέπει να εξοφλήσουν ή διακανονίσουν τις συνδρομές τους προς το Επιμελητήριο.

Σημειώνεται ότι το σεμινάριο απευθύνεται και σε εν δυνάμει εξαγωγείς. Κατά συνέπεια γίνονται δεκτές αιτήσεις και από μη μέλη του Επιμελητηρίου που θα επιλεγούν να συμμετάσχουν εφόσον υπάρξουν κενές θέσεις.

·         Ο Οργανισμός Enterprise Greece αποτελεί μετεξέλιξη της «Επενδύστε στην Ελλάδα Α.Ε.» (Invest in Greece) - στην οποία ενσωματώνονται, μεταξύ άλλων, και οι αρμοδιότητες του «Ελληνικού Οργανισμού Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε.» (ΟΠΕ Α.Ε.) - σε έναν νέο και καινοτόμο φορέα εξωστρέφειας. O Οργανισμός Enterprise Greece είναι ο αρμόδιος εθνικός φορέας, υπό την εποπτεία του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης για την προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα και την προώθηση εξαγωγών, με στόχο να προβάλλει τη χώρα ως σημαντικό στρατηγικό εταίρο παγκοσμίως. 

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα