Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017 23:36

Τον Απρίλιο στην Καλαμάτα το 3ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ελαιολάδου & Ελιάς

Το 3o Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ελαιόλαδου και Ελιάς θα πραγματοποιηθεί στην Καλαμάτα από τις 7 έως τις 9 Απριλίου, με τη συμμετοχή διακεκριμένων επιστημόνων που θα θέσουν τα σοβαρά ζητήματα που απασχολούν τον ελαιοκομικό τομέα. Μάλιστα, όπως στις προηγούμενες διοργανώσεις αναμένεται να γίνουν σημαντικές ανακοινώσεις από τον τομέα της έρευνας. Παράλληλα, σημαντικός αριθμός εκθετών από την Πελοπόννησο και άλλες περιοχές της χώρας θα παρουσιάσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους.

Πρόκειται για ένα σημαντικό εκθεσιακό και συνεδριακό γεγονός  για τον ελαιοκομικό τομέα στη χώρα μας, το οποίο αναμένεται να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον της επιχειρηματικής και επιστημονικής κοινότητας, με σημαντικό αριθμό επισκεπτών, στο εκθεσιακό & συνεδριακό κέντρο ξενοδοχείου Elite.

Το Φεστιβάλ συνδιοργανώνουν η Περιφέρεια Πελοποννήσου το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, ο Σύλλογος υπέρ των Μεσσηνιακών Ελαιοκομικών ΠΟΠ (ΣΥΜΕΠΟΠ) και ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Καλαμάτας, ενώ έχει τεθεί ήδη υπό την αιγίδα του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας.

Οι επιμέρους δράσεις του φεστιβάλ περιλαμβάνουν:

-         Συνέδριο, με σκοπό την συνάντηση, ενημέρωση και πληροφόρηση όλων των εμπλεκομένων στον τομέα του ελαιολάδου και της ελιάς για τις εξελίξεις σχετικά με τάσεις ελαιοκομίας διεθνώς και το σύγχρονο μάρκετινγκ.

-         Σεμινάρια, με σκοπό την επιμόρφωση ελαιοκαλλιεργητών, ελαιοτριβέων, τυποποιητών, καταναλωτών και επαγγελματιών της εστίασης και του τουρισμού.

-         Εκθεση προϊόντων, εξοπλισμού και υπηρεσιών σχετικών με τον τομέα της ελαιοκαλλιέργειας, της μεταποίησης και εμπορίας ελιάς και ελαιόλαδου

-         Πανελλήνιο Διαγωνισμό ποιότητας και συσκευασίας εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου.

Το Φεστιβάλ Ελαιόλαδου και Ελιάς έχει πανελλήνιο χαρακτήρα και αποσκοπεί:

• Να φέρει σε επαφή όλους τους εμπλεκόμενους στον ελαιοκομικό τομέα (ελαιοπαραγωγούς, ελαιοτριβείς, τυποποιητές, εμπόρους, γεωτεχνικούς, ερευνητικούς φορείς, δημόσιους φορείς) με τις σύγχρονες τάσεις της ελαιοκομίας διεθνώς.

• Να συμβάλλει στην ανάπτυξη των αναγκαίων συνεργασιών.

• Να προβάλλει τα τοπικά προϊόντα και ιδιαίτερα τα Προϊόντα Ονομασίας Προέλευσης.

Σχετικά: Εύφορη γη - Το ελαιόλαδο στο... μικροσκόπιο
               Το ελαιόλαδο αλλάζει τα δεδομένα στον ιατρικό τομέα
               Πικρές αλήθειες για το δικό μας ελαιόλαδο από την Εφη Χριστοπούλου
               Χ. Κασίμης: «Ανάγκη για προϊόντα ποιότητας με ξεχωριστή ταυτότητα και συλλογικές προσπάθειες»
Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα