Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2017 01:41

Γιορτή ελαιολάδου από τον Ορειβατικό Σύλλογο Καλαμάτας

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας θα πραγματοποιήσει την καθιερωμένη γιορτή λαδιού, το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου στις 7.30  το απόγευμα, στα γραφεία του.

Με τη «Γιορτή Λαδιού» γιορτάζεται το τέλος της φετινής συγκομιδής του σημαντικότερου αγροτικού  προϊόντος.

Στη διάρκεια τις εκδήλωσης θα γίνει ενημέρωση από ομάδα εξειδικευμένων επιστημόνων σχετικά με την  ποιότητα του λαδιού και την καλλιέργεια της ελιάς και θα πραγματοποιηθεί γευσιγνωσία.

Η επιστημονική ομάδα έχει αναλάβει να εξετάσει δείγματα, με τους κανόνες της γευσιγνωσίας, τα οποία θα διαθέσουν οι φίλοι και τα μέλη του Συλλόγου.

Στην εκδήλωση, αφού παρουσιαστούν τα αποτελέσματα της γευσιγνωσίας, θα ακολουθήσουν ομιλίες με θέμα το ελαιόλαδο και την ελιά, ενώ στο τέλος θα γίνει ευρεία συζήτηση μεταξύ της επιστημονικής ομάδας και του κοινού.

Στη συνέχεια οι παρευρισκόμενοι θα γευτούν λάδι και ελιές από διάφορες περιοχές της Μεσσηνίας, συνοδεία μουσικής και χορού.

Η παραλαβή των δειγμάτων θα γίνεται κάθε βράδυ, στα γραφεία, στο Ανατολικό Κέντρο Καλαμάτας, από τις  9 μέχρι τις  10 μ.μ.. Το Σάββατο,  η παραλαβή θα γίνει μόνο το απόγευμα από τις 4 μέχρι τις 5 μ.μ. ενώ διευκρινίζεται πως η ελάχιστη ποσότητα που απαιτείται, είναι μισό λίτρο (500) ml.

Περισσότερες  πληροφορίες  οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα γραφεία του Συλλόγου καθώς και στα τηλέφωνα:
2721097733 και  6942553154.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

08/2020

Περισσότερο διαβασμένα