Τετάρτη, 08 Φεβρουαρίου 2017 17:47

Νέες μαγειρικές διακρίσεις με χρυσό & αργυρό για το ΙΕΚ Ορίζων Καλαμάτας (video-photos)

Η κουκουβάγια από ζαχαρόπαστα οδήγησε στο χρυσό μετάλλιο και ο βακαλάος με ροβίτσα Μεσσηνίας στο αργυρό την αποστολή της Σχολής Μαγειρικής Ορίζων Καλαμάτας, που συμμετείχε στον 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ελληνικής Κουζίνας Greek Chef 2017, στο Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας, υπό την αιγίδα της έκθεσης Τροφίμων και Ποτών 4η Εξποτρόφ 2017 και του Chef Club Κρήτης.

Ο διαγωνισμοί που πραγματοποιήθηκαν απευθύνονταν σε σπουδαστές Δημοσίων και Ιδιωτικών Σχολών Μαγειρικής από όλη την χώρα που αναζητούν μια ευκαιρία να αναδείξουν το ταλέντο τους και να προωθήσουν την Ελληνική κουζίνα με τον καλύτερο τρόπο.

Με αρχηγό αποστολής τον διευθυντή του Τομέα Μαγειρικής του ΙΙΕΚ Ορίζων Πάρη Κωστόπουλο και συνοδούς τους καθηγητές της σχολής Πέτρο Βρυώνη & Γιώργο  Παναγιώταρη, οι σπουδαστές συμμετείχαν με πέντε πιάτα σε πέντε διαφορετικές κατηγορίες:

·        Κατηγορία Δ-11 «Έτοιμες Παρουσιάσεις από Ζαχαρόπαστα»

Διαγωνιζόμενη Σπουδάστρια η Καρτσάκη Ασπασία με έκθεμα:

«Η Κουκουβάγια» Χρυσό Μετάλλιο

  


·        Κατηγορία Β-8 «Ζεστό πιάτο με όσπρια και ψάρι (παστός βακαλάος)

Διαγωνιζόμενη Σπουδάστρια η Tsaneva Zhaneta με πιάτο:

«Υφές Βακαλάου και Ροβίτσα Μεσσηνίας» Αργυρό Μετάλλιο·        Κατηγορία Α-5 «Ζεστό πιάτο με Κοτόπουλο» Διαγωνιζόμενη Σπουδάστρια η

Κουμουνδούρου Θηρεσία με πιάτο:

«Κοτόπουλο -  Χόρτα -  Αυγολέμονο & Σιμιγδαλένια μπάρα»

 ·        Κατηγορία Β-3 «Ζεστό πιάτο με Παραδοσιακά τοπικά Ζυμαρικά»

Διαγωνιζόμενος Σπουδαστής ο Αθανασίου Κωνσταντίνος με πιάτο:

«Χυλοπίτες – παντζάρι - Σύγκλινο Μάνης και μαύρο σκόρδο»

 


·        Κατηγορία Β-6 «Πρωτότυπο ανοιχτό Σάντουιτς με Ελληνικά υλικά»

Διαγωνιζόμενος Σπουδαστής ο Κάτρης Κωνσταντίνος με πιάτο:

«Λαγάνα με μελάνι σουπιάς – Λούπινα – ταραμοσαλάτα και κρίταμο»

Διαφορετικές κάθε φορά κριτικές επιτροπές ανά κατηγορία στελέχωσαν διακεκριμένοι επαγγελματίες Chefs του Επισιτιστικού κλάδου που είχαν το δύσκολο έργο να κρίνουν και να αξιολογήσουν τα πιάτα στα πεδία της Γεύσης, Πρωτοτυπίας, Βαθμός Δυσκολίας Συνταγής, Παρουσίασης αλλά και στο επίπεδο Καθαριότητας και ορθής Υγιεινής που τηρούσαν οι Σπουδαστές κατά τη διάρκεια παρασκευής των πιάτων.


Την ικανοποίησή τους εξέφρασαν σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν, τόσο η συνιδιοκτήτρια και διευθύντρια του ΙΕΚ Ελιάνα Χριστοφιλοπούλου όσο και ο διευθυντής του τομέα Μαγειρικής Πάρης Κωστόπουλος.
Να σημειωθεί πως στην όλη προσπάθεια περισσεύει η αγάπη για τα τοπικά προϊόντα, ενώ χρειάστηκε αρκετός χρόνος προετοιμασίας προκειμένου οι σπουδαστές να ζήσουν ακόμα μια μοναδική εμπειρία, υψηλών απαιτήσεων.  


Να σημειωθεί επίσης πως η διοργάνωση έγινε και με την πολύτιμη συμβολή της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κέρκυρας και της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου & Κυκλάδων.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα