Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2016 15:22

ΣΥΜΕΠΟΠ: "Τέλος στην προσπάθεια απαξίωσης του ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας"

Σε ανακοίνωσή του, μετά τη διόρθωση της απόφασης για την ελιά Καλαμών, με την οποία διεγράφη το συνώνυμο "Καλαμάτα" της εν λόγω ποικιλίας, ο Σύλλογος Υπέρ των Μεσσηνιακών Ελαιοκομικών Προϊόντων Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΣΥΜΕΠΟΠ), αναφέρει τα εξής:


Με εντολή του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλη Αποστόλου, διορθώθηκε η πρόσφατη  Υπουργική Απόφαση που πρόσθετε στο Μητρώο Ποικιλιών Οπωροφόρων Φυτών το συνώνυμο «Καλαμάτα». Η νέα διορθωτική απόφαση διαγράφει το συνώνυμο «Καλαμάτα» επαναφέροντας το ισχύον μέχρι σήμερα καθεστώς.

Ύστερα από την αντίδραση της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του ΣΥΜΕΠΟΠ και όλου του μεσσηνιακού ελαιοκομικού κόσμου ο Υπουργός έδωσε τέλος, επι τέλους, στην εικοσαετή προσπάθεια της ΠΕΜΕΤΕ να απαξιώσει το ονομασία της ΠΟΠ «Ελιά Καλαμάτας» μετατρέποντάς την σε ονομασία γενικής φύσης (generic).

Η απόφαση αυτή του Υπουργείου αποτελεί μια πρώτη σημαντική νίκη του ΣΥΜΕΠΟΠ και ανοίγει τον δρόμο για την πραγματική εθνική  αξιοποίηση της ΠΟΠ «ΕΛΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ».Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα