Δευτέρα, 05 Νοεμβρίου 2018 12:09

"Η πόλη σε κίνηση" από το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους, συνεχίζοντας την δημιουργική αναζήτησή του με τον Πολιτιστικό Οργανισμό Ορίζοντας Γεγονότων», προχωρά σε μια συνέργια με πρόθεση την προσφορά στον τόπο, αυτή τη φορά βλέποντας τον δημόσιο χώρο σαν μια άλλου τύπου κινηματογραφική αφήγηση. Μέσα από την εικαστική ματιά καλλιτεχνών της Ηλείας και όχι μόνο, απευθύνουν κάλεσμα δημιουργίας με στόχο να πλαισιώσουν και να εμψυχώσουν με δημόσια καλλιτεχνικά έργα την πόλη της Αμαλιάδας.


Η πρόσκληση αφορά σε προτάσεις για μεγάλες τοιχογραφίες, γλυπτά, χρωματικές παρεμβάσεις, αρχιτεκτονικές προτάσεις και άλλα εικαστικά μέσα με σκοπό την ανάδειξη και το ζωντάνεμα του δημόσιου χώρου. Να βάλουμε την πόλη σε κίνηση! Μπορούν να περιλαμβάνουν ζωγραφική, γλυπτική, street art, βίντεο και μακέτες- προτάσεις, που θα δείχνουν τη δυνητική εικόνα της πόλης μέσα από τις εικαστικές και περιβαλλοντικές παρεμβάσεις.
Οι εικαστικές, αρχιτεκτονικές και λοιπές προτάσεις θα παρουσιαστούν ως έκθεση στον Πολυχώρο Πολιτισμού Αμαλιάδας, ως παράλληλη εκδήλωση του Φεστιβάλ Κινηματογράφου, από 1 έως 20 Δεκεμβρίου 2018.
Η πρόθεση του Πολιτιστικού Οργανισμού "Ορίζοντας Γεγονότων" και του Διεθνούς Φεστιβάλ είναι να υπερβούμε τους εαυτούς μας, να προσφέρουμε στον τόπο -μας- νόημα, όπως και το αντίστροφο. Να προσφέρουμε τόπο στο νόημα.
Ο Ορίζοντας Γεγονότων μπορεί να αποστείλει φωτογραφικό υλικό στους ενδιαφερόμενους και βέβαια να εργαστεί μαζί με τους καλλιτέχνες για την –σε δεύτερο χρόνο– υλοποίηση των προτάσεων. Οι εικαστικές, αρχιτεκτονικές και λοιπές προτάσεις θα παρουσιαστούν ως έκθεση στον Πολυχώρο Πολιτισμού Αμαλιάδας, ως παράλληλη εκδήλωση του Φεστιβάλ Κινηματογράφου, από 1 έως 20 Δεκεμβρίου 2018.
Οι προτάσεις μπορούν να περιλαμβάνουν ζωγραφική, γλυπτική, street art, βίντεο και μακέτες- προτάσεις, που θα δείχνουν τη δυνητική εικόνα της πόλης μέσα από τις εικαστικές και περιβαλλοντικές παρεμβάσεις.
Επικοινωνία
Όποιοι καλλιτέχνες – και όχι μόνο– ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν με έργα τους ή όποια άλλη σχετική εικαστική πρόταση μπορούν να επικοινωνήσουν έως 15 Νοεμβρίου στο τηλ.: 6976689670 (απογευματινές ώρες) και να στείλουν φωτογραφίες των έργων στα e-mails:
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..


Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα