Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2016 00:28

Παγκόσμια Ημέρα Ελιάς & Ελαιόλαδου: Το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου επέλεξε το Εργαστήριο Γευσιγνωσίας του ΤΕΙ Πελοποννήσου

Το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιόλαδου στην προσπάθειά του να καθιερώσει την Παγκόσμια Ημέρα Ελιάς & Ελαιόλαδου αποφάσισε για το 2016 να υποστηρίξει και να επιχορηγήσει ένα φορέα από κάθε χώρα-μέλος του για να διοργανώσει τον εορτασμό στην χώρα του.

Το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιόλαδου επέλεξε το Εργαστήριο Γευσιγνωσίας Ελαιόλαδου Καλαμάτας του Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου για τη διοργάνωση του εορτασμού στην Ελλάδα.

Ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Ελιάς & Ελαιόλαδου περιλαμβάνει ημερίδα σε θέματα αιχμής της ποιότητας του ελαιόλαδου την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016, στο κεντρικό αμφιθέατρο του ΤΕΙ Πελοποννήσου, και ώρα από 17:00 έως 19:00. 

Στο πλαίσιο του εορτασμού θα παραστεί η Ομάδα Γευσιγνωσίας της Γερμανίας, η οποία είναι αναγνωρισμένη από το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιόλαδου και πραγματοποιεί τους επίσημους ελέγχους γευσιγνωσίας ελαιόλαδου για εισαγωγικές εταιρείες και ενώσεις καταναλωτών στη Γερμανία καθώς και η κα. Αλίκη Γαλή, υπεύθυνη των οργανοληπτικών δοκιμών του Υπουργείου Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας, και μέλη της Ομάδας της. Νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής, οι τρεις ομάδες γευσιγνωσίας θα δοκιμάσουν ελληνικά και εισαγόμενα στη Γερμανία ελαιόλαδα και θα ανταλλάξουν απόψεις και εμπειρίες. 

Στις 17:00 θα ακολουθήσει ημερίδα για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ελιάς & Ελαιόλαδου, ανοιχτή στο κοινό και στους δημοσιογράφους, όπου θα γίνουν παρουσιάσεις σε θέματα αιχμής για την ποιότητα του ελαιόλαδου.

 Οι ομιλητές της ημερίδας είναι:

Βασίλης Δημόπουλος, Διευθυντής και Επικεφαλής Ομάδας Εργαστηρίου Γευσιγνωσίας Ελαιόλαδου Καλαμάτας - ΤΕΙ Πελοποννήσου

"Η ωριμότητα του ελαιόκαρπου στη γευσιγνωστική ποιότητα του ελαιόλαδου"

Dieter Oberg, Αναπληρωτής Επικεφαλής Ομάδας, Deutsches Olivenöl Panel

"Οι έννοιες της αρμονίας και της ισορροπίας στη γευσιγνωστική ανάλυση του ελαιόλαδου"

Αλίκη Γαλή, Υπεύθυνη Οργανοληπτικών Δοκιμών, Τμήμα Χημικών Εργαστηρίων, Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, Υπουργείο Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας

"Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά των κυριοτέρων ελληνικών ελαιόλαδων"

Γεώργιος Κωστελένος, Γεωπόνος

"Οι ποικιλίες της ελιάς στο παγκόσμιο ελαιοπαραγωγικό χάρτη"

Ελευθέριος Αρβανιτόπουλος, Διεθυντής Διασφάλισης Ποιότητας LIDL Hellas 

"Τα κρίσιμα σημεία στην ποιότητα του ελαιόλαδου στα δίκτυα διανομής"

Ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Ελιάς και Ελαιόλαδου υποστηρίζεται και συγχρηματοδοτείται από το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιόλαδου, έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και συνδιοργανώνεται με την ευγενική χορηγία της εταιρείας LIDL Hellas.

Διακήρυξη εδώ

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ANTHOKOMIKH 2024

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα