Πέμπτη, 30 Αυγούστου 2018 16:37

Κίνα: Ταχυδρομικά περιστέρια που μετείχαν σε διαγωνισμό ταχύτητας.... ταξίδεψαν με τρένο.

Η απληστία για το κέρδος ήταν πολύ ισχυρή: δύο Κινέζοι μετέφεραν με τρένο υψηλή ταχύτητας τα ταχυδρομικά τους περιστέρια προκειμένου να κερδίσουν έναν αγώνα.

Οι διαιτητές όμως δεν πιάστηκαν κορόιδα.

Τα πουλιά κατάφεραν να τερματίσουν μέσα στην πρώτη τετράδα... επιτρέποντας στους απατεώνες - ιδιοκτήτες τους να κερδίσουν ποσό ύψους πάνω από ένα εκατ. γιουάν (125.000 ευρώ), αναφέρει η εφημερίδα Legal Daily. Ωστόσο, ο απίστευτος χρόνος ρεκόρ που κατέγραψαν τα περιστέρια για την απόσταση των 750 χλμ. του αγώνα έβαλαν σε υποψίες τους διοργανωτές του διαγωνισμού.

Οι δύο άνδρες προσπάθησαν να καλύψουν την απάτη τους σκοτώνοντας τα πουλιά (τα οποία ξεπερνούσαν το όριο ηλικίας του ενός έτους που έθεταν οι κανονισμοί του διαγωνισμού) και παράλληλα αρνήθηκαν να εισπράξουν την αμοιβή τους. Παρ' όλα αυτά όμως δεν κατάφεραν να ξεφύγουν από το γράμμα του νόμου. Καταδικάστηκαν για απάτη σε ποινή φυλάκισης τριών χρόνων με αναστολή. Το δικαστήριο επέβαλε επίσης πρόστιμο 30.000 γιουάν (3.800 ευρώ) στον έναν από τους απατεώνες και 20.000 γιουάν στον συνεργό του.

Ο αγώνας διεξήχθηκε τον Απρίλιο του 2017 σε μία περιοχή μεταξύ της επαρχίας Χενάν και της Σανγκάης. Οι δύο συνεργοί είχαν προετοιμάσει την απάτη τους ένα χρόνο πριν ταΐζοντας τα πτηνά κοντά στα σημεία άφιξης και έναρξης του διαγωνισμού, προκειμένου να εξοικειωθούν με την περιοχή. Μόλις δόθηκε το σήμα εκκίνησης, τα πουλιά δεν πέταξαν κατευθείαν προς τη Σαγκάη αλλά προς την επαρχία Χενάν, όπου είχαν ταϊστεί. Εκεί οι δύο συνεργοί τα έβαλαν σε χάρτινα κουτιά γάλακτος και τα μετέφεραν με τρένο στη Σανγκάη. Στη συνέχεια τα άφησαν ελεύθερα σε ένα σημείο κοντά στη γραμμή τερματισμού, με αποτέλεσμα να τερματίσουν μέσα στην πρώτη τετράδα...

Οι αγώνες με περιστέρια είναι πολύ δημοφιλείς στην Κίνα, ειδικά στους ηλικιωμένους. Αυτά τα πουλιά όταν πνέει ευνοϊκός άνεμος μπορούν να πετάξουν με μέγιστη ταχύτητα 100 χλμ. την ώρα.

ΑΠΕ ΜΠΕ

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα