Τρίτη, 28 Αυγούστου 2018 10:47

Ανθοσυνθέσεις ...που μπορούν να φορεθούν!

Ο Τζόσουα Γουέρμπερ (Joshua Werber) σχεδιάζει ανθοσυνθέσεις. Για βάζα. Ζει στο Μπρούκλιν, μαζί με ένα μικρό σκυλάκι που έχει μαζέψει από τον δρόμο, τη Delilah (Δαλιδά, δηλαδή). Εδώ και λίγο καιρό σχεδιάζει ανθοσυνθέσεις και για έναν άλλο υποδοχέα: το κεφάλι του! 

Η σειρά συνθέσεων «#FlorarTeteATete» εστιάζει κάθε φορά σε ένα, το πολύ δύο λουλούδια. Χρησιμοποιώντας το φυσικό σχήμα του άνθους και τα χρώματά του και τις γωνίες που αυτό παίρνει, ο Τζόσουα φιλοτεχνεί γλυπτά που φοριούνται. Και μετά καταγράφει το αποτέλεσμα, τραβώντας selfies.

Για όλα αυτά, μίλησε στο Colossal. «Η σειρά "#FlorarTeteATete", αρχικά, προοριζόταν να είναι μια εβδομαδιαία άσκηση ενός καλλιτέχνη. Στόχος ήταν να έχω κίνητρο να δημιουργήσω "κάτι", ακόμη κι αν δεν υπήρχε συγκεκριμένη έμπνευση» εξήγησε. «Απλά και μόνο δημιουργώντας, τα υλικά που είχα στα χέρια μου άρχισαν να υπαγορεύουν το τελικό αποτέλεσμα και ή ίδια η πράξη της δημιουργίας ήταν συναρπαστική» πρόσθεσε.

Αν και μοιράζεται από το 2014 στον λογαριασμό του στο Instagram τις εβδομαδιαίες δημιουργίες του, τον τελευταίο καιρό οι followers του αυξάνονται με ταχείς ρυθμούς. Είναι εξαιρετικός στις ανθοσυνθέσεις, αυτό το πιστοποιούν οι πρόσφατες συνεργασίες του με τον Βοτανικό Κήπο της Νέας Υόρκης και του Βοτανικούς Κήπους του Μπρούκλιν. Οι selfies του όμως, στις οποίες φορά ο ίδιος ανθοσυνθέσεις του είναι απόλαυση πραγματική: είναι τόσο μαζεμένος μπροστά στην κάμερα!

ΑΠΕ ΜΠΕ

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα