Τετάρτη, 08 Αυγούστου 2018 15:29

Ιταλία: Συνδικαλιστική πορεία προς υπεράσπιση των ιταλών και ξένων εργατών που δουλεύουν στον γεωργικό τομέα

Πορεία του αριστερού συνδικάτου Usb πραγματοποιείται σήμερα στην Φότζια της κάτω Ιταλίας, προς υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ιταλών και ξένων εργατών που δουλεύουν στον γεωργικό τομέα.

«Φτάνει με τους θανάτους ενώ εργαζόμαστε» και «σκλάβοι ποτέ», είναι μερικά από τα συνθήματα της πορείας αυτής, που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Πρόκειται για πρωτοβουλία που συνδέεται άμεσα με τον θάνατο δώδεκα αφρικανών εργατών, στην περιοχή της Φότζια, τη Δευτέρα, ενώ επέστρεφαν με μικρό φορτηγό από αγροτική περιοχή στην οποία δούλευαν. Η πληγή της εκμετάλλευσης της εργασίας των μεταναστών στον ιταλικό Νότο, ιδίως στον γεωργικό τομέα, παραμένει κύριο κοινωνικό πρόβλημα, παρά τον σχετικό νόμο που θα έπρεπε να βάλει τέλος στο φαινόμενο αυτό.

Στην πορεία του Usb παίρνουν μέρος και πολλοί μετανάστες, με τα χαρακτηριστικά κόκκινα καπελάκια, τα οποία ιταλοί και ξένοι χρησιμοποιούν, όταν εργάζονται στα χωράφια, για να προστατεύονται από τον ήλιο. Συχνά η αμοιβή δεν ξεπερνά το ένα ευρώ για κάθε εκατό κιλά ντομάτας που οι αδήλωτοι εργαζόμενοι καταφέρνουν να μαζέψουν.

Το περασμένο Σάββατο, άλλοι τέσσερις μετανάστες έχασαν την ζωή τους σε ένα ακόμη τροχαίο, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της εξουθενωτικής τους εργασίας, πάντα στην περιφέρεια της Απουλίας. Σήμερα το απόγευμα, στην περιοχή της Φότζια θα πραγματοποιηθεί και δεύτερη πορεία αλληλεγγύης, στην οποία θα πάρουν μέρος τα μεγαλύτερα συνδικάτα της χώρας, Cgil, Cisl και Uil.

AΠΕ ΜΠΕ

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα