Τετάρτη, 05 Οκτωβρίου 2016 12:45

Ξεκινά η πληρωμή οικονομικής ενίσχυσης αναδιάρθρωσης αμπελώνων 2015-2016 στην Περιφέρεια Δυτικής ΕλλάδαςΜετά από συντονισμένες προσπάθειες και συνεχείς επαφές του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα, με τον ΟΠΕΚΕΠΕ και το αρμόδιο Υπουργείο, η διαδικασία των ελέγχων ολοκληρώθηκε έγκαιρα και ξεκινάει η πληρωμή της οικονομικής ενίσχυσης για το πρόγραμμα της αναδιάρθρωσης αμπελώνων περιόδου 2015-2016 για την Π.Ε. Αχαΐας, από τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

«Η επιδότηση αυτή έρχεται για να καλύψει τις άμεσες οικονομικές ανάγκες αυτών που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα» σημειώνει ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας.

Το συνολικό ποσό που διανέμεται στην Π.Ε. Αχαΐας ανέρχεται στο ποσό των 4.706.056 ευρώ και αντιστοιχεί σε 289 αμπελοκαλλιεργητές και 2.815 στρέμματα που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα, το οποίο εκτελέστηκε με πλήρη επιτυχία από τηνΔιεύθυνση Αγροτικής Οικονομία και Κτηνιατρικής Π.Ε. Αχαΐας.

Για την ερχόμενη αμπελουργική περίοδο 2016-2017, όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης, επαναλαμβάνεται το ίδιο πρόγραμμα και γίνονται προσπάθειες ένταξης όλων των ενδιαφερόμενων αμπελοκαλλιεργητών με το συνολικό ποσό να ανέρχεται στα 3.519.903 € που αντιστοιχεί σε 204 αμπελοκαλλιεργητές και 2.075 στρέμματα.

«Με το συγκεκριμένο Πρόγραμμα επιτυγχάνεται η ανασύσταση και ο εκσυγχρονισμός του αμπελώνα της Περιφέρειάς μας, καθιστώντας τον έναν από τους πιο δυναμικούς και σύγχρονους αμπελώνες της Ελλάδας καθώς και έναν από τους πιο αποδοτικούς τομείς της αγροτικής μας οικονομίας» τόνισε καταλήγοντας ο κ. Κατσιφάρας.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα