Πέμπτη, 19 Ιουλίου 2018 11:37

Επίσκεψη Παναγιώτας Κοζομπόλη στο Κέντρο Ενημέρωσης Υποστήριξης Δανειοληπτών

Το Κέντρο Υποστήριξης Δανειοληπτών Καλαμάτας επισκέφθηκε η Βουλευτής Μεσσηνίας Παναγιώτα Κοζομπόλη και ενημερώθηκε από τους τρεις υπαλλήλους του Κέντρου, την κ. Μπιτσάνη, τον κ. Γεωργαρά και κ. Τζαμουράνη, για τις αρμοδιότητες του.

Από την ενημέρωση προέκυψε, ότι έχει διευρυνθεί πολύ το νομοθετικό πλαίσιο ρύθμισης χρεών, τόσο ως προς του δικαιούχους ένταξης στο ευνοϊκό καθεστώς, όσο και ως προς τα χρέη που υπόκεινται προς ρύθμιση. Ενώ έχει απλοποιηθεί η διαδικασία υπαγωγής στις ευνοϊκές ρυθμίσεις. Συγκεκριμένα εκτός των εμπόρων, που από την αρχή είχαν δυνατότητα ένταξης στο σύστημα ρύθμισης των οφειλών, τώρα η ίδια δυνατότητα παρέχεται και στους ελεύθερους επαγγελματίες και στους αγρότες. Ρυθμίζονται οφειλές από 20.000 ευρώ, σε ΔΟΥ, Ασφαλιστικά Ταμεία, και Τράπεζες. Ενώ με το νέο απλοποιημένο πλαίσιο, οι οφειλές από το Ελληνικό Δημόσιο (φόρος εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ, κλπ), από τα Ασφαλιστικά Ταμεία και τις Τράπεζες, εντάσσονται αυτόματα στην πλατφόρμα, χωρίς ο πολίτης να είναι υποχρεωμένος να απευθύνεται στις συγκεκριμένες υπηρεσίες για λήψη σχετικών βεβαιώσεων.

Από το κέντρο Υποστήριξης Δανειοληπτών, που στεγάζεται στο ισόγειο του ιστορικού Δημαρχείου (οδός Αριστομένους) και λειτουργεί καθημερινά από 9.30 έως 4.00 το απόγευμα, (τηλ. 213.212.57.30), παρέχεται ενημέρωση στους πολίτες για τις δυνατότητες που έχει για την ρύθμιση των οφειλών τους προς το Δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμεία και τις τράπεζες. Ο πολίτης έχοντας την ορθή πληροφόρηση μπορεί να αξιολογήσει και να επιλέξει τις δυνατότητες που τους παρέχει ο νόμος.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα