Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2016 10:23

Απόλυτη καταστροφή στον… βάλτο της Σπερχογείας (βίντεο - φωτογραφίες)


Μια απέραντη λίμνη με στάσιμα νερά που έχουν ήδη αρχίσει να μυρίζουν άσχημα παραμένει ο… βάλτος της Σπερχογείας, στον κάμπο της Καλαμάτας, αρκετές ημέρες μετά την καταστροφική καταιγίδα της 7ης Σεπτεμβρίου.

Ολες οι καλλιέργειες και οι κτηνοτροφικές μονάδες παραμένουν πλημμυρισμένες γιατί, σύμφωνα με τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Παναγιώτη Περρωτή, έχει εγκαταλειφθεί το αρδευτικό δίκτυο του ΓΟΕΒ που κατασκευάστηκε πριν από δεκαετίες και οι κεντρικές διώρυγες και τ΄ αποστραγγιστικά αδυνατούν να απορροφήσουν τα όμβρια νερά γιατί καθαρίζονται ανά… 5ετία.

Το σύνολο των καλλιεργειών έχουν… τελειώσει από την παρατεταμένη παραμονή του νερού στα χωράφια, ενώ μόνο τα ρύζια που καλλιεργούνται σε συνολική έκταση 300 στρεμμάτων, ίσως να σωθούν κατά ένα μέρος, εάν όμως σύντομα τα νερά κυλήσουν κατά τη θάλασσα, στην οποία τα νερά δε φτάνουν, παρότι βρίσκεται μόλις λίγα μέτρα μακριά.

Οσον αφορά στο πλήγμα που δέχτηκε η κτηνοτροφία σε όλο το νομό είναι τεράστιο, καθώς χάθηκαν πλήθος ζώων. Ο Παναγιώτης Σκοπέτος ωστόσο στάθηκε τυχερός μέσα στην ατυχία του καθώς  δεν έχασε ζώα, αλλά όλη η μονάδα του παραμένει πλημμυρισμένη, με το ύψος του νερού να ξεπερνά σε αρκετά σημεία το 1 και τα 2 μέτρα. Τα ζώα κινδυνεύουν, ενώ οι τροφές χάθηκαν. Ο ίδιος διαπιστώνει και αυτή τη φορά, όπως συχνά δυστυχώς τα τελευταία χρόνια, πως οι φορείς παραμένουν άφαντοι, έργα δεν υλοποιούνται και οι κτηνοτρόφοι, όπως και οι αγρότες έχουν αφεθεί στην τύχη τους.

Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες και οι αναφορές στα βίντεο που ακολουθούν

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα