Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου 2024 12:15

“Πατάτες για Καλό Σκοπό” στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

“Πατάτες για Καλό Σκοπό” στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

Η δράση “Πατάτες για Καλό Σκοπό” αφορούσε την καλλιέργεια πατάτας στο Αγρόκτημα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου από το τμήμα Γεωπονίας.

Η καλλιέργεια είχε ενεργούς υποστηρικτές τις εταιρείες AGRIMORE, COMPO EXPERT, UPL, GREEN PROJECTS καθώς και τον Δήμο Καλαμάτας. Μέσω της δράσης επιτεύχθηκαν πολλαπλοί στόχοι, όπως η εκπαίδευση των φοιτητών/τριών, η ενίσχυση της συνεργασίας της πανεπιστημιακής κοινότητας με αξιόλογες εταιρείες και την Τοπική Αυτοδιοίκηση και η κοινωνική προσφορά.


Η συγκομιδή πραγματοποιήθηκε στα τέλη Ιουλίου με τη συμμετοχή Καθηγητών, Φοιτητών/τριων του τμήματος Γεωπονίας, και Εθελοντών. Οι παραχθείσες ποσότητες δωρίσθηκαν στους εξής φορείς της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Καλαμάτας: Νοσοκομείο, ΚΕΦΙΑΠ, Κοινωνικό Μαγειρείο, Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κιβωτός του Κόσμου, Παιδικά Χωριά SOS, Ίδρυμα Στέγη της Εκκλησίας, Ι.Μ. Τιμίου Σταυρού (Προφ. Ηλία), ΙΡΙΣ Εκπαιδευτική Διαχειριστική ΑΜΚΕ, ΚΕΘΕΑ Κύτταρο - Οξυγόνο, “ΜΕΤΑΔΡΑΣΗ” Δράση για την Ανάπτυξη.


Στα πλαίσια της εξωστρέφειας, της συνεργασίας ανταποδοτικού χαρακτήρα και της ενεργής υποστήριξης του πανεπιστημίου στην κοινωνία των πολιτών δόθηκε η ευκαιρία σε ευπαθής ομάδες πληθυσμού να συμμετέχουν ενεργά στην δράση κατά την διαδικασία της συγκομιδής και της διάθεσης του παραγόμενου προϊόντος. Πιο συγκεκριμένα, μέλη της Θεραπευτικής Κοινότητας απεξάρτησης ΚΕΘΕΑ κύτταρο - οξυγόνο, μέλη και ωφελούμενοι του προγράμματος Ίρις Εκπαιδευτική Διαχειριστική ΑΜΚΕ, με αντικείμενο την κατάρτιση ευάλωτων ομάδων πληθυσμού σε αντικείμενα του πρωτογενή τομέα και στόχο την υποστηριζόμενη εργασιακή τους ένταξη, καθώς και ομάδα εθελοντών που παρακολουθούν το πρόγραμμα «Καλλιεργώ το αύριο» μέσω της ΚοινΣΕπ ΠΑΛΜΙ στήριξαν ενεργά την διαδικασία συγκομιδής της πατάτας και συνέβαλλαν στην επιτυχή ολοκλήρωση της δράσης.


Η συγκεκριμένη δράση μάλιστα υπήρξε η αφορμή ώστε να ξεκινήσει μια ευρύτερη συνεργασία μεταξύ του τμήματος Γεωπονίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και των παραπάνω δομών τόσο σε επίπεδο κατάρτισης όσο και με παροχή υπηρεσιών ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης, πρόληψης και συμβουλευτικής σε φοιτητές και προσωπικό του Πανεπιστημίου.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ 

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022