Πέμπτη, 05 Σεπτεμβρίου 2024 13:10

Έναρξη της διαδικασίας εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την «Ενεργειακή Κοινότητα Πολιτών Περιφέρειας Πελοποννήσου»

Έναρξη της διαδικασίας εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την «Ενεργειακή Κοινότητα Πολιτών Περιφέρειας Πελοποννήσου»

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου ανακοίνωσε την έναρξη της διαδικασίας εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την συμμετοχή στην «Ενεργειακή Κοινότητα Πολιτών Περιφέρειας Πελοποννήσου» (Ε.Κ.Π.) , στο πλαίσιο υλοποίησης του εθνικού προγράμματος «Απόλλων».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η Ε.Κ. Π. ιδρύθηκε από κοινού με τον Δήμο Μεγαλόπολης και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης, με σκοπό την αξιοποίηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (Α.Π.Ε.) για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών της περιοχής.
Το Πρόγραμμα «Απόλλων» θεσπίστηκε με το Ν. 5105/2024 και αποτελεί την πιο φιλόδοξη πρωτοβουλία στον τομέα του ενεργειακού συμψηφισμού στη χώρα, επιδιώκοντας την μείωση του ενεργειακού κόστους για τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) Α΄και Β΄ Βαθμού, τους Τοπικούς και Γενικούς Οργανισμούς , τις Δημοτικές Επιχειρήσεις και Αποχέτευσης, καθώς και τα ευάλωτα νοικοκυριά.
Στα πλαίσια της ενημέρωσης των ανωτέρω φορέων, η Περιφέρεια Πελοποννήσου και ο Περιφερειάρχης Δημήτριος Πτωχός ανακοινώνουν ότι αύριο Παρασκευή 06-09-2024 και ώρα 11:00 π.μ. στα γραφεία της Π.Ε. Μεσσηνίας, Κρήτης 13 και Φαρών , διοργανώνεται συνάντηση – ενημέρωση σχετικά με τη πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής στο πλαίσιο του Προγράμματος «Απόλλων»
Στη συνάντηση θα συμμετέχουν εκπρόσωποι των Δήμων της Π.Ε. Μεσσηνίας, των ΔΕΥΑ , ο ΓΟΕΒ Παμίσου και οι Προσωρινές Διοικούσες Επιτροπές του Νομού Μεσσηνίας.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ 

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022