Παρασκευή, 02 Αυγούστου 2024 16:47

Veloponnese: Από τη Γαλλία με ποδήλατα στην Πιπερίτσα Μεσσηνίας - Συνταξιούχοι ζουν το όνειρό τους (Βίντεο - Φωτογραφίες)

Veloponnese: Από τη Γαλλία με ποδήλατα στην Πιπερίτσα Μεσσηνίας - Συνταξιούχοι ζουν το όνειρό τους (Βίντεο - Φωτογραφίες)

Πάνω από 6.000 χιλιόμετρα διασχίζουν αυτό το καλοκαίρι με τα ποδήλατά τους ο Didier και η σύζυγός του Christele. Ξεκίνησαν από τη Γαλλία τον Απρίλιο, έφτασαν στην Πελοπόννησο και σύντομα θα πάρουν τον δρόμο της επιστροφής για να είναι στο σπίτι τους στα μέσα Σεπτεμβρίου.

Πριν ακόμα ολοκληρώσουν αυτή την πρώτη τους εμπειρία ταξιδιού με ποδήλατα, έχουν ήδη αρχίσει να σχεδιάσουν την επόμενη απόδρασή τους πάνω στις δύο ρόδες. Οι δυο τους έχουν πλέον συνταξιοδοτηθεί και αποφάσισαν με αυτόν τον τρόπο να γεμίσουν τον χρόνο τους και να απολαύσουν τη ζωή. Με δυσκολίες, κινδύνους αλλά και υπέροχες εμπειρίες και στιγμές, αναρτούν φωτογραφικό υλικό από κάθε τους σταθμό στην πλατφόρμα Polarsteps, για να βλέπουν οι αγαπημένοι και οι ακόλουθοί τους.
Η Πελοπόννησος ήταν ο προορισμός. Και πολύ έξυπνα και δημιουργικά ένας δικός τους άνθρωπος δημιούργησε το λογότυπο του ταξιδιού τους σε ένα αυτοκόλλητο που κολλούν σε κάθε τους σταθμό, κάνοντας λογοπαίγνιο με το velo (ποδήλατο στα γαλλικά) και το Peloponnese. Ονόμασαν λοιπόν το ταξίδι τους Veloponnese! Και το αυτοκόλλητο συνοδεύεται από την ελληνική σημαία. Μια από τις στάσεις τους ήταν η Πιπερίτσα Μεσσηνίας και το Piperitsa House όπου ξεκουράστηκαν, χαλάρωσαν και σχεδίασαν την υπόλοιπη διαδρομή τους. Ενθουσιάστηκαν με τη θέα, την ηρεμία και τις γεύσεις των τοπικών προϊόντων, που παράγει η Piperitsa Farm. Έφτασαν στην Πιπερίτσα από τη βόρεια Γαλλία έχοντας διανύσει περίπου 4.000 χιλιόμετρα.
Δείτε το βίντεο:

Όπως περιγράφει ο Didier Hocmert στη δημοσιογράφο Κέλλυ Δημητρούλια, ξεκινώντας από τη βόρεια Γαλλία πέρασαν από το Βέλγιο, την Ολλανδία, τη Γερμανία, την Αυστρία, την Ουγγαρία, την Κροατία, το Μαυροβούνιο και την Αλβανία πριν να φτάσουν στην Ελλάδα. Στο ταξίδι του γυρισμού τους θα περάσουν από την Πάτρα στην Ιταλία με καράβι, από εκεί στην Κορσική και τη Μασσαλία, όπου θα διασχίσουν τη Γαλλία και πάλι με τα ποδήλατά τους. Ο Didier αναφέρει ότι είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα εμπειρία καθώς γνωρίζουν πολλούς ανθρώπους από τα μέρη που περνούν.

Και αν και υπήρχαν δυσκολίες στη διαδρομή σε κάποιες χώρες, άλλες φορές λόγω ταχύτητας ή υποδομών, οι άνθρωποι ήταν παντού πολύ καλοί μαζί τους. Όσο για την Ελλάδα, ανέφερε ότι είχαν επισκεφτεί τις Κυκλάδες πριν 10 χρόνια και δεν είχαν γνωρίσει την ομορφιά της ηπειρωτικής Ελλάδας, παρά μόνο των νησιών και της Αθήνας. Έτσι αποφάσισαν να επισκεφθούν την Πελοπόννησο, την οποία λάτρεψαν, με κεντρικό σταθμό τους τη Μάνη, όπου έμειναν σε φίλους τους που κατοικούν εκεί.

Περιμένουμε με αγωνία τις νέες περιπέτειες του Didier και της Christele!
Καλά ταξίδια!

Προσοχή!!! Η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο εφόσον αναφέρεται στην καταχώρηση ως πηγή η eforigi.gr με ενεργό σύνδεσμο.

 

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ 

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022